Grote drugsdumping in Leenderbos

Een alerte bezoeker van het Leenderbos in Heeze-Leende heeft vrijdag middag een uitgebrand busje ontdekt in het natuurgebied. Bij nadere inspectie door de brandweer bleek het busje vol met vaten te staan. Vermoedelijk is er tussen de 2000 tot 3000 liter XTC afval uit de vaten gelekt.

De grond is dezelfde avond nog afgegraven om zoveel mogelijk schade aan de omgeving te beperken. Het bospad vlakbij Leenderstrijp is voor de veiligheid tijdelijk afgesloten voor bezoekers. De totale schade wordt geschat op ruim tienduizend euro. De kosten voor het opruimen zijn voor grondeigenaar Staatsbosbeer. De organisatie gaat komende tijd nadenken over het afsluiten van de bospaden voor gemotoriseerd verkeer in het Leenderbos om meer dumpingen te voorkomen.

Tweede drugsdumping in een week
Begin deze week waren er door de politie ook lege drugsvaten ontdekt in een bosgebied van Staatsbosbeheer in Maarheeze. “Deze vaten waren gelukkig leeg en de schade was beperkt” aldus Erik Schram van Staatsbosbeheer. “Je zult maar door die chemische troep lopen en het inademen samen met je hond of paard, dan ben je mooi bedankt”.