Schrijfevenement in de bieb met Amnesty International

10 december is de Internationale dag van de Rechten van de mens. Al jaren is voor Amnesty International in deze periode het motto: Schrijf een brief en verander een leven.

In Geldrop en in Mierlo koos Amnesty voor de Bibliotheek als locatie om, op 10 december in Geldrop en 11 december in Mierlo, van 14.00 tot 17.00uur, het traditionele schrijfevenement te houden.

Amnesty kiest tien mensen uit, die onterecht gevangen zitten, worden gemarteld, gediscrimineerd of bedreigd. Voor hen vragen zij in december, met een wereldwijd evenement, speciale aandacht. Met het schrijven van brieven laten ze de ontvangers, autoriteiten én de wereld, weten dat er tijd en aandacht besteed wordt aan het verhaal van deze mensen. Deze aandacht helpt nogal eens om hen vrij te krijgen, of te zorgen voorbescherming of gerechtigheid. Ook de massaliteit van deze acties maakt indruk. En het feit dat de brief  handgeschreven is, versterkt dat.

Schrijfmarathon is Write for rights
Vanaf 2018 heeft de Schrijfmarathon een nieuwe naam: Write for Rights. Een naam die over de hele wereld wordt gebruikt voor de schrijfactie in december.

Iedereen in Geldrop-Mierlo met een hart voor slachtoffers van politiek geweld en vervolging wordt uitgenodigd om mee te doen en één of meerder brieven te komen schrijven. Vind je het moeilijk? Er liggen voorbeeldbrieven klaar die je op weg kunnen helpen.

Ben je goed in Engels, Spaans of Frans? Dan mag je ook in die taal schrijven.

Elke brief is waardevol, want je weet zeker dat de ontvanger zich gesteund voelt door jouw brief.