Vogelcursus voor beginners bij IVN Geldrop

Vogels waarnemen is fijn, maar wanneer je er wat meer vanaf weet geniet je nog meer. Een vogelcursus van 5 lesavonden op maandag en 5 excursies op zaterdagochtend start 17 februari bij IVN Geldrop in het kasteelpark. Eind april is de afsluiting. Aanmelden vóór 25 januari. 

Vogels herkennen aan hun kleuren, vormen en gedrag levert nog meer plezier op dan ‘zomaar’ een beetje kijken.Wie meer wil weten over de vogels van bos, hei, water en tuinen kan meedoen aan de praktische vogelcursus van IVN Geldrop, van 17 februari tot 25 april. Cursisten leren tevens omgaan met verrekijker en vogelboek. Bij de cursus worden de ‘Zakgids Vogels van Nederland en België’ en een informatiemap geleverd. Een verrekijker moet men zelf aanschaffen maar IVN kan wel hierin adviseren.

Lesprogramma
De lesavonden zijn ’s maandags van 20 tot 22.15 uur in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark in het centrum van Geldrop. Na de koffiepauze volgt een praktisch onderdeel. De nadruk ligt op waarnemen en herkennen. Elke avond komt een groep vogels of een speciaal thema aan de orde: op 17 februari tuinvogels en kraaiachtigen, 2 maart watervogels, 16 maart bosvogels, 30 maart vogels van de hei, 20 april roofvogels en uilen.

Excursies
De excursies op zaterdagochtend sluiten aan op de lessen: ze zijn steeds vijf dagen daarna en hebben hetzelfde thema. De eerste excursie is dus op 22 februari en gaat over vogels in tuin en park. Hij vindt plaats in het kasteelpark. Watervogels spotten gebeurt bij het Soerendonks Goor, voor bosvogels gaat IVN naar ’t Sang in Mierlo en voor heidevogels naar de Strabrechtse Heide. De afsluitende excursie is in natuurgebied Lange Bleek in Sterksel.

Aanmelden tot 25 januari
Voor inschrijving kunnen geïnteresseerden tot 25 januari mailen of bellen naar Dorothé Heiligers: dorotheheiligers@hotmail.com, T: 040-2855265. Een lidmaatschap biedt voordeel bij inschrijving. Zie hiervoor www.ivn.nl/Geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.