Het Stamboomcafé is weer open

Op zaterdag 16 november gaat het Stamboomcafé weer open in de Bibliotheek in Geldrop. Van 11.00-14.00u is iedereen uit Brabant welkom met vragen over stamboom, afkomst en familiegegevens.  Medewerkers van De NGV, Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Kempen- en Peelland zijn aanwezig om je te helpen bij jouw zoektocht naar het verborgen verleden.

Je krijgt van hen gratis uitleg en demonstraties bij speciale computerprogramma’s rond genealogie. En natuurlijk kun je terecht met specifieke vragen.

De ervaren stamboomonderzoekers van de NGV laten je zien hoe en waar je op internet handig kunt zoeken. Zodat je niet alleen verre familieleden vindt, maar ook ontdekt waar je nog meer kunt vinden over de geschiedenis van jouw familie. Er is bijvoorbeeld veel te vinden in notariële aktes en bij het kadaster. Je krijgt daar zelfs de originele stukken te zien.

Heb je nog niet besloten of je jouw familiegeschiedenis op internet of in een boek wilt vastleggen? Ook bij die keuze kunnen de onderzoekers je adviseren.

De Bibliotheek presenteert daarbij diverse genealogieboeken uit de collectie en genealogieprogramma’s op de Multi Touch tafel. De toegang is natuurlijk gratis. Ontdek jouw verborgen verleden in het Stamboomcafé