De bladkorven zijn er weer

Nieuws van de gemeente

Vanaf 14 oktober plaatsen we weer ruim 500 bladkorven in Geldrop-Mierlo. Hier kunt u het bladafval gratis in aanbieden, zodat u dit niet in uw GFT-container hoeft te stoppen.

Proef gratis GFT-afval beëindigd

De proef waarbij u uw GFT-afval gratis kon aanbieden in de GFT-container of bij de milieustraat is afgelopen. De gemeenteraad heeft besloten om niet verder te gaan met deze manier van inzameling, omdat de kosten van de proef erg hoog waren. Er is besloten om de bladkorven weer terug te plaatsen.

Bladkorven: alleen voor bladafval!

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval. Dus niet voor snoeiafval, planten, kleine takjes of ander afval. Als dit er wel wordt ingegooid, dan kan de bladkorf niet op de goede manier worden geleegd. Dit moet dan op een andere manier gebeuren en er moet een ander voertuig voor komen. Dit brengt extra werk en kosten met zich mee.

Gevolgen van verkeerd gebruik bladkorf

Als er afval in de korf wordt gevonden dat geen bladafval is, dan heeft dit gevolgen. Ongeacht de oorzaak ervan. Bij de eerste constatering wordt de bladkorf die week niet geleegd. Er wordt een gele kaart aan die bladkorf gehangen. De week daarna wordt de korf pas geleegd. Als de weken daarna weer afval wordt aangetroffen dat geen bladafval is, volgt er een tweede gele kaart en wordt de bladkorf verwijderd. Pas na een aantal weken wordt de korf weer teruggeplaatst. Als er daarna opnieuw afval wordt aangetroffen dat er niet thuishoort, dan wordt de bladkorf definitief verwijderd en niet meer teruggeplaatst.

Het is daarom ook in uw belang dat er geen misbruik wordt gemaakt van de bladkorven, door er ander afval in te gooien. Daarom: de bladkorven zijn alleen voor bladafval!

Waar worden de korven geplaatst?

Op de plattegrond ziet u waar de bladkorven worden geplaatst. 
De plaats van de korven wordt niet meer aangepast. Er komen ook geen nieuwe korven bij in de loop van de herfst.

Wat doe ik met ander tuinafval?

U kunt snoeiafval en ander (groen) afval zoals altijd bij de milieustraat inleveren (tegen betaling).