Landschapswandeling Gijzenrooi met IVN Geldrop

Wandelaars kunnen met IVN-gidsen op pad door Gijzenrooi, op de grens van Geldrop en Eindhoven. De landschapswandeling op 24 september start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij AH, Laan van Tolkien 220. Terugkeer 16.30 uur. Deelname is gratis, geen honden.

De foto is gemaakt door Frans van den Boom

De landschapswandeling van IVN Geldrop op de laatste dinsdag van de maand vindt op 24 september plaats in de Gijzenrooise Zeggen, ten oosten van de Stratumse Heide. In dit kleinschalige cultuurlandschap met bolle akkers beheert Brabants Landschap bloemrijke graanpercelen. Blauwborsten, patrijzen en knoflookpadden behoren tot de locale fauna.

Onderweg vertellen de natuurgidsen enkele keren interessante wetenswaardigheden. De aandacht tijdens de 3 uur durende landschapswandelingen gaat vooral uit naar landschappelijke kenmerken en waarden. Deelname staat voor ieder vrij (zonder honden). Halverwege wordt een keer in de natuur gepauzeerd.

Alleen bij extreme weersomstandigheden gaat de wandeling niet door. Raadpleeg hiervoor de website van IVN Geldrop: www.ivn.nl/geldrop. Voor verdere inlichtingen: Mariet Vissers, 040-285 6622, en Tinus de Gouw, 06-12141901. IVN Geldrop is ook op facebook. Wie IVN wil steunen kan lid of donateur worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com.