Aanleg busbaan Laan der Vier Heemskinderen Geldrop

Op maandag 9 september 2019 start de aanleg van de busbaan aan de zuidzijde van de Laan der Vier Heemskinderen, tussen het Bogardeind en de Dommeldalseweg.

De Laan der Vier Heemskinderen 1 maand afgesloten

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van een busbaan en het aanpassen van de verkeersregelinstallatie. Tijdens de werkzaamheden is de zuidelijke rijbaan van de Laan der Vier Heemskinderen tussen het Bogardeind en de Dommeldalseweg afgesloten voor al het verkeer. De noordelijke rijbaan en de fietspaden blijven beschikbaar. De uitvoering gaat naar verwachting 4 weken duren, van maandag 9 september tot en met vrijdag 4 oktober 2019 duren.

Omleidingen
Het doorgaande verkeer vanuit Heeze/A67 richting Nuenen en Mierlo wordt omgeleid via de route Emopad-Gijzenrooiseweg-Eindhovenseweg-Nieuwedijk. Het centrum Geldrop en het Sint Anna-ziekenhuis blijven bereikbaar via de normale routes.

Vroeger
Jaren geleden was de Laan der Vier Heemskinderen een mooie 4-baans “snelweg” Helemaal van het Bogardeind tot aan de Coevering. Er was toen al sprake van een Gijzenrooiseweg en iedereen had het idee dat er vanaf Eindhoven een mooie 4-baans weg helemaal naar de Coevering zou lopen. Maar dat plan werd anders uitgevoerd en de 4-baans weg werd een tweebaans weg met een grote groenstrook tussen de rijbanen. En in 2019 gaan we de andere kant weer op. Alleen met het verschil dat er nu één strook gereserveerd wordt voor de bus.

Bekijk de foto-serie van de “oude” situatie.