‘Natuur rondom Geldrop’ vernieuwde film bij IVN jubileum

‘Natuur rondom Geldrop’ is een vijftig minuten durende nieuwe versie van een al bestaande film van Cor Speek. Cor vertoont hem 4 september in natuurinformatiecentrum De Paardestal, vanwege 15 jaar inloopavonden bij IVN Geldrop. Daarna volgt een informeel samenzijn ter ere van het jubileum. Aanvang 20 uur, toegang gratis, vol is vol. Vrijwillige bijdrage welkom.

Mooie omgeving koesteren
Bij ‘Geldrop’ denk je misschien niet meteen aan overweldigende natuur met veel mogelijkheden voor natuurbeleving. Toch valt er in en om Geldrop veel te genieten voor natuurliefhebbers, zelfs in het centrum: in het kasteelpark is het goed toeven. Het kleinschalige cultuurlandschap van Gijzenrooi alsook de Kleine Dommel en het Eindhovens kanaal  hebben altijd wat bijzonders te bieden. Aan de overkant van het kanaal liggen de Urkhovense Zeggen, een vochtig gebied met volop orchideeën in het voorjaar. Ook natuurreservaat ’t Sang in Mierlo is een nat pareltje. Overgaand in de Herbertusbossen schurkt  tegen Geldrop aan de trots van de Brabantse zandgrond, de Strabrechtse Heide. Natuur ook die door verdroging en stikstofuitstoot onder druk staat, die we moeten koesteren, willen we haar behouden.

Natuurbeleving en bewustwording
‘Natuur rondom Geldrop’ is in een eerdere versie al ooit vertoond bij IVN Geldrop. Voor het jubileum van de inloopavonden heeft Cor Speek oude beelden deels verruild voor nieuwe.

Aan de hand van de seizoenen maken de toeschouwers nader kennis met de grote variatie aan planten en dieren in genoemde gebieden. Ze zien kleine en grotere natuurwonderen dichtbij huis. De film nodigt uit om tijdens natuurbezoeken nog beter op te letten en nog gelukzaliger de natuur te beleven. Door verwondering ontstaat verdere bewustwording en duurzaam gedrag, nodig om onze (klein)kinderen dezelfde beleving te kunnen meegeven.  

Toegang vrij
Belangstellenden zijn woensdag 4 september welkom in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’, in het park van Kasteel Geldrop. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang 20 uur. Tegen 21 uur volgt een gezellig samenzijn vanwege het15-jarig jubileum. Wie IVN Geldrop wil steunen, kan lid of donateur worden. Kijk daarvoor op http://www.ivn.nl/geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.