Grootse expositie in Galerie De Ruimte

23 aug t/m 27 okt. Vernissage 25 aug. 15:00-16:30 uur

Vanaf 23 augustus is zowel KunstExpo #28, de nieuwe kunstcollectie van de galerie,  als de nieuwe expositie ‘Na-Zomer’ van leden van kunstenaarscollectief KuBra te bezoeken.

Op zondag 25 augustus vertellen je de aanwezige kunstenaars graag hun verhaal áchter het kunstwerk.

KunstExpo #28

KunstExpo #28
Direct vanuit het Zandvoortse museum kwamen de fantasie- en kleurrijke werken van Ada Breedveld naar Galerie De Ruimte. De Vrouw vormt het centrale punt in veel van haar kunstwerken en het maakt Breedvelds kunst zeer herkenbaar.

Deze schilderijen zullen samen met de wiskundig geïnspireerde papierkunst van Jan Willem van Swigchem en de door Francisca Kalmijn op het doek geschilderd abstracte lichtreflecties een bijzondere tentoonstelling maken.

Het geheel wordt gecompleteerd met geometrische keramische objecten van Marga Boogaard en de luchtige ‘joie de vivre’ diersculpturen in brons en neolith van Noor Brandt.

Een mooi uitgebalanceerde expositie van gerenommeerde kunstenaars, die je niet mag missen! www.galeriederuimte.nl

Na-Zomer
In de exposite Na-Zomer kun je zien hoe Rolf Maas zijn weg heeft gevonden om de grafieken weer helemaal actueel te maken. Veel onderzoek in techniek, inkten en materialen hebben geresulteerd in een prachtige serie zeer abstracte werken in ‘na zomerse’ kleuren.

Bij Marianne Schellekens boeit de expressieve vorm van schilderen. Het gebruik van diverse technieken en verschillende materialen zorgen voor opmerkelijke schilderijen.

Marleen de Man laat met haar keramiek objecten zien dat kunst maken ook alles te doen heeft met het gevoel en de emotie. Marleens visuele beperking heeft haar nieuwe technieken doen ontwikkelen zodat ze toch kan maken wat ze in gedachten heeft.

Veronique Rademaker maakt beeldend werk waarmee zij het gesprek met het ruimtelijke aangaat vanuit verschillende materialen en technieken. Soms komen er woorden bij die het werk een extra dimensie geven.

KuBra
Stichting KuBra heeft bij Galerie De Ruimte een podium om de kunst van haar aangesloten kunstenaars tentoon te stellen onder de naam “KuBra-Art”. De doelstelling van KuBra is haar leden podia te bieden in Brabant en België. http://www.stichtingkubra.nl

Nieuwe openingstijden in de galerie
Vanaf 23 augustus zijn de openingstijden van Galerie De Ruimte verlengd: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30-16.30 uur.