Bomenexcursie IJzeren Man en Genoenhuis

Een bomenexcursie van IVN Geldrop start maandag 26 augustus om 19 uur bij zwembad De Smelen, aan de Zwembadweg in Geldrop. De wandeling voert rond de plassen van de IJzeren Man en door de wijk Genoenhuis. Honden mogen aangelijnd mee. Deelname is gratis.

De foto is gemaakt door Tinus de Gouw

De IIzeren Man is een klein maar waardevol groen recreatiegebied dat wordt bedreigd door het altijd hongerige ‘ijzeren paard’, de auto. Bij verbreding van de A67 gaat namelijk een deel van dit gebied verloren. IVN natuurgidsen wandelen 26 augustus met belangstellenden anderhalf uur rond de mooie plassen van de IJzeren Man en in een deel van de wijk Genoenhuis.

Onderweg besteden zij aandacht aan de verschillende soorten bomen die ze tegenkomen, waaronder wilg, els, berk en eik. Waarom staan ze daar en wat zijn de belangrijkste kenmerken? Ook gaan ze kijken naar de planten en stuiken die op de oevers groeien, zoals lisdodde (met de ‘sigaar’), bramen, beekpunge en waterdrieblad. Watervogels zoals eend, fuut en waterhoen zullen ze tijdens de excursie ook aantreffen, en aalscholvers als ze nog niet vertrokken zijn.

Meer informatie:

Alleen bij extreme weersomstandigheden gaan IVN-activiteiten niet door. Raadpleeg hiervoor de website http://www.ivn.nl/Geldrop of desnoods Tinus de Gouw, 06-12141901. IVN Geldrop is ook op facebook. Wie IVN wil steunen kan lid of donateur worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s