Samen Relaxen

ouder-kind-workshop in de bibliotheek in Geldrop

Bibliotheek Dommeldal ondersteunt graag ouders die aandacht willen geven aan opvoeden en aan de relatie met hun kinderen. Niet alleen met een uitgebreide boekencollectie over opvoeden, maar ook met lezingen en workshops door deskundigen. Deze keer is kinder- en ontspanningscoach Christel Lubse uitgenodigd. Driemaal organiseert zij in de Bibliotheek in Geldrop een workshop, waar ouder en kind (4-8 jaar) samen ervaren hoe je het best kunt ontspannen. Met de bedoeling om beter te leren relaxen en om meer zelfvertrouwen te krijgen

Workshop
Christel heeft veel ervaring opgedaan in het onderwijs en daarna in haar eigen praktijk Kristal Kids. Zowel met één op één coaching als in kleine groepjes.

In deze workshop beleven ouder en kind samen het avontuur van oefeningen doen en van ontspannen en stretchen. Natuurlijk is er aan het aan het einde ook een ‘relax momentje’. Samen ben je zo een uur lang heel intensief gericht op elkaar. Je doet veel ideeën op, waarmee je ook thuis samen kunt ontspannen.

De Relax Kids workshop bestaat uit 7 stappen: beweging, drama en ontspanningsspel, stretching (Yoga), onderlinge kindermassage, ademhalingsoefeningen, positieve gedachtes en ontspanning.

De methode is geschikt voor alle kinderen. Daarnaast heeft het een positief effect op kinderen met autisme, hyperactiviteit, stress, slaapproblemen, hooggevoeligheid, trauma, dwangneuroses, depressies, laag zelfbeeld, boosheid en angstproblemen.

Data
De workshop is in de Bibliotheek van Geldrop, op de 2e etage in de Grote Zaal, op donderdagmiddag, van 16.00-17.00uur. Belangstellenden kunnen kiezen voor 9 mei a.s., of voor 6 juni a.s., of voor 4 juli a.s.. Er is steeds plaats voor 6 ouder-kind koppels, dus snel aanmelden is gewenst. En dat kan online, via www.bibliotheekdommeldal.nl klik op activiteiten/agenda.