IVN-excursie in kasteelpark

Een informatieve lentewandeling door het kasteelpark in Geldrop vindt plaats op zondag 7 april, van 14 tot 15.30 uur. Startpunt is natuurinformatiecentrum De Paardestal. Deelname gratis, honden niet toegestaan.

De foto is gemaakt door Liesbeth Dirkse

De Engelse landschapstuin rondom Kasteel Geldrop is een heerlijke plek om te vertoeven, met oude bomen, zonnige gazons, overschaduwde paden, waterpartijen met bruggetjes, mooie doorkijkjes, de Kleine Dommel die het terrein gedeeltelijk begrenst… Nog fijner wordt het als je wat weet van de natuur in het park. Natuurgidsen begeleiden de bezoekers zondag 7 april tijdens de voorjaarsexcursie van IVN Geldrop.

Hoewel het nog vroeg in de lente is, valt er al veel te ontdekken in de ontluikende natuur. De sneeuwklokjes en krokussen zijn dan al weer uitgebloeid, maar daar tegenover staat de grote diversiteit aan bloei die verspreid over het kasteelpark zichtbaar wordt. Wat eveneens zichtbaar is in het park, is de schade die achtereenvolgende stormen van afgelopen jaren en de extreme droogte van 2018 hebben aangericht. En dan hebben we ook nog de essentaksterfte, waar de ene na de andere es aan ten onder ging. De Stichting Landgoed Kasteel Geldrop staat dan ook voor een uitgebreide klimaatbestendige renovatie.

Expositie over de eik
Het vertrek is om 14 uur bij natuurinformatiecentrum De Paardestal, tegenover het kasteel. Na afloop, rond half vier, is een bezoek aan de tentoonstelling in de Paardestal mogelijk. De interactieve expositie “In en om de eik” is iedere zondagmiddag van 14 tot 17 uur open. In het koetshuis is ter aanvulling een klankbeeld te bekijken. Voor meer activiteiten zie de website van IVN Geldrop: http://www./ivn.nl/geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.