KunstExpo #26

KunstExpo #26 van 22 maart t/m 26 mei toont artistiek hoog kwalitatieve schilderkunst, geblazen glaskunst, beelden van keramiek en brons én dichtkunst.


VERNISSAGE: zondag 24 maart 15.00-17.00 uur in Galerie De Ruimte, Molenstraat 2, Geldrop. Iedereen is welkom!

Met zorg is er weer een nieuwe collectie samengesteld en gepresenteerd. Galeriehoudster Sigrid Rhemrev-Bontenbal hoopt de kunstkenner en -liefhebber weer te charmeren met deze expositie in het voormalig postkantoor. In de schijnwerpers staan maar liefst zes kunstenaars. Hun schilderkunst, geblazen glaskunst, beelden van keramiek en brons én dichtkunst zal je aangenaam verrassen en zorgen voor een bijzondere kunstbeleving.

Het snelle acryl in het werk van Cees van Es is favoriet, al worden olieverf en gemengde technieken niet geschuwd. De contouren, de vorm en de kleur van het figuratieve uitgangspunt worden aangetast en in dienst gesteld van de harmonie van het schilderij.

In het kunstenaarschap van Claartje van Oosterum komen haar sportopleiding, opleiding in spirituele therapie en de kunstacademie wonderlijk samen om met deze kennis en vaardigheden sterke karakteristieke portretten te boetseren. (Mis haar workshop niet op 4 april!)
De abstract expressionistische schilderijen van Elies Auer trekken de aandacht door de heldere kleuren en sterke lijnen en vormen. Het is boeiend hoe de essentie wordt onthuld van steden, landschappen, bloemen en mensen.

De Belgische kunstenaar Dirk Santens verwoordt zijn kunst als volgt: ‘Beeldhouwen kan een vorm van communicatie zijn, een expressie, maar het kan ook gewoon de weergave zijn van iets moois. Als men omtrent die inhoud maar eerlijk blijft.’ Het maken van dieren in beweging en de oneindige mogelijkheden die dat biedt blijft hem mateloos inspireren.
De passie van Paul Spannenberg voor glas begon in zijn jeugd toen Paul gefascineerd raakte door de luchtbelletjes in een glasbolletje. Nu werkt hij in zijn vrije tijd als glasblazer bij het Glaslab van het Nationaal Glasmuseum te Leerdam.

Voor Gerry Toenders gaat het in haar poëzie om de passie voor het leven. Ze schrijft over wat haar raakt en bezighoudt: mensen, liefde, verlangen, verlies.