Kunstfair op het eeuwen oude Landgoed Kasteel Geldrop

Op 16 en 17 maart 2019 wordt door Annie van den Akker en Joan Spreuwel een grote, gratis toegankelijke kunstfair georganiseerd op Landgoed Kasteel Geldrop. In de vele stijlkamers, die het meer dan 400 jaar oude kasteel rijk is, zullen een zeventiental kunstenaars hun werk op een creatieve wijze tonen en te koop aanbieden.

Het kunstteam van 2018. Klik op de foto om de foto-serie van vorig jaar te bekijken.

Bent u op zoek naar een mooi schilderij, keramiek, sieraden of andere zeer uiteenlopende kunstwerken? Breng dan een bezoek aan deze kunstfair met Kasteel Geldrop als schitterend achtergronddecor. Een kunstfair voor liefhebbers en verzamelaars, waar u op uw gemak kunt rondkijken voor iets van uw gading, of gewoon genieten van al het moois dat de aanwezige kunstenaars daar exposeren en verkopen.

Door het niveau en diversiteit van de getoonde kunstwerken, het enthousiasme van de kunstenaars en de sfeer die het kasteel uitstraalt, hebben voorgaande edities van deze ruim opgezette kunstfair, vele bezoekers getrokken. Daarom wil de organisatie ook dit jaar deze traditie voortzetten, door nu al voor de zevende keer dit unieke evenement te organiseren.
Ze is ervan overtuigd dat ook deze kunstfair weer een groot succes zal worden.

Het kasteel heeft een aantal fraaie stijlkamers die zijn ingericht met oude schilderijen, antieke meubelen, decoraties etc. De kunstenaars krijgen afzonderlijk of samen met een ander, één van die vertrekken toegewezen. Dus hier en daar zal wel wat verschoven en aangepast moeten worden om de te exposeren kunst een plaatsje te geven. Het is daarbij fascinerend om te zien, hoe in het kasteel met zijn originele historische inrichting, hedendaagse kunst kan worden ingepast. Een lust voor het oog.

Er is bij deze kunstfair niet alleen gelet op het niveau van de getoonde kunst, maar ook op diversiteit, zoals glas en keramiek, fotografie, edelsmeden, sierraden, sculpturen en vele anderen kunstvormen. Veel van de hier aanwezige kunstenaars exposeren ook in binnen- en buitenland en kunnen nu ook Kasteel Geldrop aan hun lijstje toevoegen! Mocht u na al dit moois gezien te hebben even willen ontspannen, dan is er nog de mogelijkheid om door de sfeervolle romantische kasteel- en bloementuin te gaan wandelen en te relaxen.

De exposanten aan deze kunstfair zijn
Hans Houkes uit Lent met keramiek, interactieve klankinstallatie, Joek v Draanen uit Almere met glas in combinatie met brons, Leo Gerritsen uit Overasselt met cortenstalen objecten, Christine de Vogel uit Rotterdam is goudsmid, Francina Henneman uit Rotterdam met sieraden van rubber en silicone, Lisa Biris uit Huissen met porselein en sieraden, Bert Sterk uit Dordrecht met glas casting, Joke Konings uit ’s Heer-Abtskerke met Mixed Media, Jos Leurs uit Leende met schilderijen, Diana Bloemendaal uit Oud-Beijerland met fotografie, Bart Ensing uit Culemborg met houtsculpturen, Loes van Duuren uit Terheijden met keramiek, Anke van Gorp uit Boxmeer met weefkunst, Wiel Heemskerk uit Tegelen met assemblage, Leo van Lith uit Nederweert met beelden in steen en brons, Martin Griek uit den Helder met beeldhouwwerk, Rob van den Broek uit Afferden met beelden in brons.

De opening wordt verricht op zaterdag 16 maart om 14.00 uur door de voorzitter van Stichting Landgoed Kasteel Geldrop Jos van Lange. De kunstfair is gratis te bezoeken op zaterdag 16 maart van 13.00-17.00 uur en zondag 17 maart van 11.00-17.00 uur. Entree en parkeren gratis.

Adres: Landgoed Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1 (navigatie Helze 8), 5662 KA Geldrop.

Tel: 040-2801230 (kasteel) of 040-2853930 (organisatie en pr). Voor verdere info: www.kasteelgeldrop.nl of per mail: kfkg19@gmail.com