Landgoed Kasteel Geldrop organiseert eerste editie Landgoeddag

Zondag 24 maart zal Landgoed Kasteel Geldrop een eerste editie organiseren van de Landgoeddag. De Landgoeddag is een gezamenlijk dagvullend programma verspreid over het gehele grondgebied. “We hebben als doel voor ogen dat we publiek in de regio kennis kunnen laten maken met alle initiatieven op het Landgoed.” Aldus Bart Klomp, beheerder . “Er zijn hier namelijk zo veel verschillende dingen te doen waar veel mensen geen weet van hebben.”

Kortom een enorm dagvullend programma en voor elke bezoeker wat wils. Voor een complete agenda van de dag kunnen geïnteresseerden naar www.kasteelgeldrop.nl De Landgoeddag is van 11:30 uur tot 16:30 uur op zondag 24 maart en is vrij te bezoeken.

Het thema van deze eerste editie is ‘Feestelijk Meesterlijk’. Klomp: “Het Landgoed is vanzelfsprekend verbonden met diverse ambachten, en we hebben natuurlijk iets moois te vieren met deze primeur.”

Zo zal er in de Kasteelhoeve een markt plaatsvinden met verschillende kramen. In de Oranjerie zijn alle hobbybakkers van Geldrop en omstreken uitgenodigd hun eigen creaties tentoon te stellen en te laten proeven aan meesterpatissier Jacques van Bragt. Onder de noemer Heel Geldrop Bakt met Jacques van Bragt zal meesterbakker een winnaar selecteren uit de mooiste baksels. Deze taart zal een jaar lang vanuit zijn patisserie en in de Kasteelhoeve verkocht worden.

Buiten zijn ook volop activiteiten. Voor gezinnen zijn er bij de Kinderboerderij ezelritten met de wagen en is er een heuse kippenrace. Het IVN organiseert naast een tentoonstelling diverse wandelingen in het Kasteelpark met leuke weetjes over de bomen en de lente in het park. Ook in de Zintuigentuin zullen rondleidingen plaatsvinden. In de Baron z’n Hof zullen de kassen open zijn en tuinbeheerder John Schoolmeester zal een presentatie geven over de tuin in de Oostvleugel van het kasteel. Hij geeft een kijkje in de wereld van Natuurlijk Tuinieren met aandacht voor duurzaamheid en biodiversiteit op Landgoed Kasteel Geldrop.

Goudsmid Ingrid van Doesburg van Art of Impression viert haar 15 jarige jubileum en is open voor publiek om het eeuwenoude ambacht van sieraden maken te laten zien. Op deze feestelijke dag ziet u wat de mogelijkheden zijn van o.a. sieraden met een vingerafdruk en kunt u uw vingerafdruk laten vastleggen. Van uzelf, uw geliefde van de kinderen of kleinkinderen. Deze kan in de toekomst worden verwerkt in een persoonlijk sieraad.

In het kasteel is ook een heleboel te beleven. Zo zal Marianne Menting mooie verhalen vertellen, is er een speurdersspel op zolder. Men kan zelf bloemschikken in de Oude Keuken met groen uit het park en de tuinen.

In de Baron z’n Kamer, onder “het toeziend oog” van drie generaties Peijnenburg Koekfabrikanten, kunnen bezoekers een sneetje peperkoek nuttigen, al dan niet met roomboter besmeerd.

Jonge bezoekers kunnen al knutselend hun hart ophalen. Prinsessen kunnen namelijk hun eigen kroontje maken en ridders hun eigen zwaard. Jos van Lange, bestuursvoorzitter van de stichting: “Door de diversiteit aan activiteiten hopen we bezoekers in alle leeftijdscategorieën te verwelkomen”. Ook zal de klassieke kunst van tafeldekken tentoongesteld zijn en zal de jeugd zich als ware adel voelen terwijl zij door een butler geserveerd worden.