Klushanden gezocht voor NLdoet 16 maart in kasteelpark

Nestkasten reinigen, herstellen en nieuwe maken: IVN Geldrop zoekt klussers die een zaterdagochtend willen meehelpen in het kasteelpark, in het kader van de grote vrijwilligersactie NLdoet. Samenkomst in het kasteelpark aan de Mierloseweg is om 8.45 uur.

Het kasteelpark in het centrum van Geldrop is een prachtige biotoop voor allerlei vogels, waaronder holenbroeders: bosuilen, spechten, boomklevers, spreeuwen, boomkruipers, verschillende soorten mezen en ijsvogels. Op de laatste na maken ze alle graag gebruik van nestkasten. IVN Geldrop verzorgt in samenspraak met de beheerder van Landgoed Kasteel Geldrop kasten voor vogels en vleermuizen, om de dieren een goede nest- en slaapgelegenheid te bieden. De kasten vragen om onderhoud, vervanging en aanvulling.

Om de klus vlot te klaren kan IVN enkele vrijwilligers gebruiken op zaterdag 16 maart. NLdoet is een campagne van het Oranje Fonds, dat organisaties steunt die een betrokken samenleving bevorderen en afhankelijk zijn van vrijwilligers.

Aanmelden en programma
Aanmelden kan via ivngeldrop@gmail.com of bel met Harrie Broeksteeg, tel. 06 38909009. IVN begint 16 maart om 8.45 uur met koffie in natuurinformatiecentrum De Paardestal, tegenover het kasteel. Het koffiekwartiertje wordt tevens gebruikt voor kennismaking en uitleg. Daarna wordt gereedschap uitgedeeld. Ook hout is aanwezig maar wie thuis nog bruikbaar hout heeft staan mag dat meenemen. Om uiterlijk 12 uur sluit IVN Geldrop de klusochtend af.