Inloopspreekuur voor mantelzorgers

Gemeentenieuws

Donderdagavond 21 februari organiseert het Centrum voor Maatschappelijke deelname (CMD) een inloopspreekuur voor mantelzorgers. U ontvangt tijdens dit spreekuur informatie, advies over en ondersteuning bij mantelzorg.

Wanneer en waar kan ik terecht?
Wat: Inloopspreekuur voor mantelzorgers
Wanneer: 21 februari
Hoe laat: 18.00-20.00 uur
Waar: Gemeentehuis Geldrop, Dwarsstraat 70, Geldrop

Waarvoor kunt u terecht bij het spreekuur?
De klantadviseur biedt ondersteuning bij het regelen van allerlei praktische zaken en wijst bijvoorbeeld de weg hoe U de zorg voor een naaste (tijdelijk) over kunt dragen. Ook beantwoordt de klantadviseur vragen over de combinatie van werk en mantelzorg, jonge mantelzorgers en lotgenotencontact, waar de juiste hulp te vinden is, welke financiële regelingen er zijn en hoe U een indicatie aanvraagt. Maar naast de praktische kanten spelen bij mantelzorgers ook vragen hoe zij zelf met deze zorgtaak omgaan. Hierbij gaat het om vragen als: hoe kom ik weer aan mijzelf toe, hoe geef ik mijn grens aan, of hoe moeilijk het is om zorg over te dragen. Deelname is gratis en u hoeft zich niet aan te melden. U kunt gewoon binnenlopen.

Naast dit mantelzorgspreekuur zijn er meer activiteiten voor mantelzorgers in Geldrop-Mierlo. Kijk daarvoor op www.geldrop-mierlo.nl