Cursus ‘beleef de lente’ bij IVN Geldrop

Wat gebeurt er allemaal in de lente en waarom is dit zo’n speciaal jaargetijde? Via twee lesavonden en twee excursies bij IVN Geldrop kunnen belangstellenden kennis opdoen over bomen en planten in het voorjaar. De minicursus is het derde deel van een seizoenencursus. Inschrijven kan tot 15 maart.

Ieder voorjaar lacht de lente ons tegemoet. Ze overweldigt en nodigt uit tot ontdekkingen. IVN Geldrop ondersteunt bij die zoektocht; IVN leert deelnemers aan de lentecursus anders naar de natuur te kijken waardoor ze meer zien, ruiken, voelen en genieten. Ze krijgen antwoord op vragen als: hoe kun je naar bomen luisteren, hoe gaan planten om met licht? Waar komen stinzenplanten vandaan en wanneer doen ze het goed? Hoe vormen en verspreiden planten zaad en wat betekent dat voor hun bloeiwijze?

Programma
Er zijn excursies op zaterdag 23 maart en 13 april van 9.30 tot 11.30 uur. De lesavonden zijn op woensdag 27 maart en 10 april van 20.00 tot 22.15 uur. Tijdens de eerste lesavond

introduceert bevlogen biologiedocent Rini Kerstens het thema op een verrassende manier. De tweede lesavond en beide excursies worden geleid door landelijk erkende natuurgidsen.

Locatie en kosten
De lessen worden gegeven in natuurinformatiecentrum “De Paardestal”, gelegen in het Kasteelpark in het centrum van Geldrop. De kosten zijn € 30, koffie en thee inbegrepen (IVN-leden krijgen korting). Inschrijven voor de lentecursus kan tot 15 maart bij Dorothé Heiligers: dorotheheiligers@hotmail.com, T: 040-2855265. Voor meer activiteiten zie de website www.ivn.nl/geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.

Vervolgblok ‘zomer’
De minicursus ‘beleef de lente is het derde blok van de cyclus ‘’ Beleef de seizoenen”.

Het vervolg ‘Zomer’ gaat over water, waterdiertjes en kruiden. De bijeenkomsten vinden plaats op 18 en 22 mei, 12 en 15 juni. Ook voor hiervoor kan men inschrijven.