Haardhoutdag Leenderbos

Staatsbosbeheer organiseert op zaterdag 23 februari van 09.00 uur tot 10.15 uur en van 10.45 uur tot 12.00 uur voor de zesde keer een haardhoutdag in het Leenderbos. Particulieren kunnen vooraf zolang de voorraad strekt online brandhout kopen via de website van Staatsbosbeheer en het vervolgens ophalen tijdens de haardhoutdag. Het hout dat te koop wordt aangeboden in het Leenderbos is vrijgekomen tijdens boswerkzaamheden in het Leenderbos en bevat het FSC-keurmerk van duurzaam bosbeheer.

Publiek kan online hout kopen via de website van Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl/haardhoutmaand. Online kan men een afhaalmoment kiezen tussen 09.00-12.00 uur, afhankelijk van het beschikbare aanbod. Per particulier kan maximaal 2 kubieke meter hout worden gekocht. De stammen, vooral berken, liggen in kant en klare stukken van ongeveer 2 meter langs de weg en kunnen na boeking op 23 februari direct worden opgeladen en afgevoerd. Zelf hout verzagen middels het gebruik van een motorkettingzaag op de locatie Leenderbos is niet mogelijk. Vanwege grote populariteit van het brandhout verwacht Staatsbosbeheer net als in voorgaande jaren al het beschikbare hout te verkopen. Afhaallocatie is het Strijperpad 5 in Leende, volg de bordjes.

Februari is houtmaand bij Staatsbosbeheer. Op verschillende locaties in het land is haardhout te koop, want wat is er nou fijner dan de gezelligheid en warmte van een haardvuur tijdens de donkere dagen? Kom dus naar Leenderbos en vul je voorraad haardhout aan. Dit hout kan het hele jaar drogen, zodat je volgende winter er lekker warm bij zit. En natuurlijk hout van eigen bodem!

Staatsbosbeheer zorgt met duurzaam bosbeheer ook voor houtproductie voor toekomstige generaties. Zorgvuldigheid en vakmanschap van het bosbeheer staat hierbij voorop. Het hout uit de bossen van Staatsbosbeheer is FSC gecertificeerd.