Het Stamboomcafé is weer open

Op zaterdag 26 januari gaat het Stamboomcafé weer open in de Bibliotheek in Geldrop. Van 11.00-14.00 uur is iedereen uit Brabant welkom met vragen over stamboom, afkomst en familiegegevens. Medewerkers van De NGV, Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Kempen- en Peelland zijn aanwezig om je te helpen bij jouw zoektocht naar het verborgen verleden. Zij geven uitleg en demonstraties bij speciale computerprogramma’s rond genealogie. En natuurlijk kun je terecht met specifieke vragen.

De ervaren stamboomonderzoekers van de NGV laten je zien hoe en waar je op internet handig kunt zoeken. Hoe je zo niet alleen verre familieleden vindt, maar ook hoe en waar je mogelijk nog meer kunt vinden over je familiegeschiedenis. Zo wijzen ze de weg naar de notariële aktes en het kadaster. Waar je vrij in kunt kijken, in de originele stukken. Je ontdekt zo ook het belang van invoer van de gegevens in een computerprogramma, voor Windows en Mac.

De Bibliotheek presenteert daarbij diverse genealogieboeken uit de collectie en genealogieprogramma’s op de Multi Touch tafel. Weet je nog niet of je jouw familiegeschiedenis op internet of in een boek wilt vastleggen? Ook bij die keuze kunnen de onderzoekers je adviseren.
De toegang is natuurlijk gratis.