Overzichtstentoonstelling van Schilder Peter van Bussel

Vanaf zondag 6 januari t/m zondag 24 februari zal de nu bijna 80-jarige schilder Peter van Bussel uit Geldrop zijn werken tonen in de expositieruimte van Kasteel Geldrop. Wat hij schildert heeft alles te maken met zijn kijk op het leven, zijn omgeving en zijn drive om scheppend bezig te zijn. Zijn werken zijn spontaan en realistisch en zijn een spiegel van zijn karakter.

De expositie wordt officieel geopend door Rob Doorleijers, een neef van de schilder, op zondag 6 januari om 14.30 uur en is daarna te bezoeken t/m zondag 24 februari elke donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Entree gratis,

Adres Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Geldrop.Navigatie: Helze 8, tevens parkeerplaats. Zie ook de website www.kasteelgeldrop.nl

Op jonge leeftijd zat tekenen en schilderen al in zijn bloed en was het zijn grote hobby. Door studie en opleiding heeft hij zich de theoretische kanten en technieken van het schilderen eigen kunnen maken. Zo is hij in de loop der jaren gegroeid en heeft hij zich kunnen ontwikkelen tot een gepassioneerd schilder.

Van Bussel schildert vanuit zijn gevoel, over wat hem boeit en wat hij mooi vindt. Dat moet vastgelegd worden, maar wel met een eigen accent. Geliefde onderwerpen zijn de natuur, dorpsgezichten maar ook oude gebouwen en soms een portret. Een enkele keer laat hij zich verleiden door een van de werken van de grote meesters uit het verleden op het doek vast te leggen, bv. de nachtwacht of een tafereel van het huishouden van Jan Steen. Zijn werken zijn begrijpelijk, herkenbaar en een ware lust voor het oog.

Zijn passie voor de schilderkunst deelt hij graag met anderen. Met veel enthousiasme begeleidt hij nog steeds mensen op een schilderschool in de regio.

In al zijn bescheidenheid ziet hij het als een grote eer en erkenning, om in zijn eigen dorp zijn werk te kunnen exposeren in de uitnodigende sfeer van het kasteel. Alle reden dus om de expositie van deze schilder van eigen bodem te komen bezoeken.