Waterschap De Dommel zoekt nieuwe jeugdbestuurder

Jeugdbestuurder Nine van Waterschap De Dommel wordt volgend jaar 18 en gaat stoppen. Daarom zoekt het waterschap vanaf 2019 een nieuwe jeugdbestuurder om Nine op te volgen. Ben jij geïnteresseerd in water en enthousiast om te leren en te vertellen over de taken van het waterschap en waterbewustzijn? Word dan de nieuwe jeugdbestuurder!

Interesse?
Vertel dan voor 15 november 2018 in een video van max. 1 minuut wie jij bent en laat zien waarom jij de nieuwe jeugdbestuurder wil zijn. Stuur deze video samen met jouw contactgegevens naar communicatie@dommel.nl. De beste inzendingen gaan door naar de eindronde op vrijdag 30 november 2018 waarin je de jury ontmoet die de nieuwe jeugdbestuurder zal kiezen.

Als jeugdbestuurder ga je naar activiteiten en evenementen namens waterschap De Dommel en leer je wat er allemaal nodig is voor schoon, voldoende en veilig water. Je vlogt hierover en doet verslag via jouw eigen jeugdbestuurder-account op Instagram. Ook bedenk je zelf activiteiten om jongeren meer te betrekken bij dit onderwerp. Landelijk ben je vertegenwoordigd in het Jeugdwaterschap, met hen ga je 4x per jaar op pad. Je doet ervaring op in een bestuur, krijgt een groter netwerk en ontmoet interessante mensen. En wie weet raak je enthousiast om in de toekomst aan de slag te gaan in de wereld van het waterbeheer.

Een leerzame en leuke tijd
Jeugdbestuurder Nine: “Ik heb als jeugdbestuurder een leuke tijd gehad en ontzettend veel geleerd. Over het waterschap zelf en wat ze allemaal doen, maar het was ook goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kan nu beter spreken voor een grote groep en leg makkelijker contact met nieuwe mensen. Vooral de weekenden van het jeugdwaterschap waren erg leuk. Je krijgt echt een band met de andere jeugdbestuurders en je mag meedenken en werken aan uitdagingen op het gebied van water. Ik heb hierdoor de afgelopen jaren heel wat waterschapsgebieden van Nederland bezocht. Dus wil je een leerzame en leuke tijd, geef je dan op als nieuwe jeugdbestuurder en neem de vlogcamera van mij over!”

De nieuwe jeugdbestuurder:

  • Is tussen de 15 en 17 jaar oud
  • Woont in het werkgebied van Waterschap De Dommel
  • Heeft interesse in water
  • Is enthousiast en toont inzet
  • Vind het leuk om te vloggen en is handig met social media