WERELD- EN LOGO RECORD(S) BIJ DE 45STE MARATHON VAN BERLIJN.

Zondag 16 september stonden 34 lopers van LOGO aan de start van de Marathon van Berlijn. Gedurende de race steeg de temperatuur al heel snel naar boven de 22 graden en in de straten werd de gevoelstemperatuur nog aanzienlijk hoger. Dus dat was wel héél pittig voor de lopers. De toppers, die met een snelheid lopen van boven de twintig kilometer per uur, hadden daar toen nog geen last van.

Het wereldrecord op de hele marathon is in Berlijn verpulverd door Eliud Kipchoge. De Keniaan liep 1 min en 18 sec. sneller en kwam uit op 2 u. 1min en 39 sec. Er waren in totaal ruim 44.000 deelnemers waarvan 10% is uitgevallen. LOGO stond aan de start, verdeeld over verschillende startvakken, met 34 deelnemers (een record) en zij allen, waaronder 14 debutanten, haalden de finish. Een viertal van de LOGO-atleten liep in Berlijn een persoonlijk record op de hele marathon, geweldig. Dus geweldig deze 100 procent score.

De meegereisde 37 supporters hebben op diverse punten de lopers van LOGO aangemoedigd. De meesten verplaatsten zich van punt tot punt met de ondergrondse en een aantal hadden een fiets gehuurd om zo op wat meer plaatsen hun ‘maatje’ aan te moedigen. Na afloop uiteraard volop vreugde, felicitaties en de emoties kwamen los. Na maanden van training en spanning, nu dan die oplichting. Het was gelukt en hoe! Trots liepen alle finishers rond met hun welverdiende prachtige medaille. ’s Avonds heeft de Geldropse delegatie uiteraard een klein feestje gebouwd alvorens van een goede nachtrust te gaan genieten om te herstellen van deze krachttoer.

Frühstückslauf
Zaterdags hebben de lopers en enkele supporters deelgenomen aan de Frühstückslauf die eindigde in het Olympisch stadion waarna aansluitend een stadstour is gemaakt. Tijdens de heenreis en bij de frühstückslauf waren alle lopers en supporters gekleed in het prachtige speciaal ontworpen T-shirt, mogelijk gemaakt door sponsorbijdrage van; van den Buijs-makelaardij, Scheepsbouwer & van Zon-accountants en adviseurs, Wesley Keeris-Installatietechniek, vdBergBouw –nieuwbouw-verbouw-renovatie, Gerben de Greef-dakdekkersbedrijf, Praktijk Fysiotherapie De Beemden en FLOS Creative Component Solutions. De maandag stond in het teken van op eigen gelegenheid (kleine groepjes) deze geweldige stad met zijn vele monumenten en prachtige gebouwen verder te bewonderen. Vermoeid maar voldaan kwam het gezelschap op dinsdag weer terug in Geldrop. Veel foto’s van deze marathonreis zijn te zien op de website www.logogeldrop.nl , allen gemaakt door fotografe Jol Spuijbroek.