Kleine 300 deelnemers bij 9e editie Liberty Loop

De 9e Liberty Loop was een wederom een gezellige loop met fantastisch weer. Het was op het Horecaplein van Geldrop, waar de start en finish plaatsvonden, druk en erg gezellig. Vele hardlopers jong en oud waren op het evenement afgekomen. Om 12 uur klonk het eerste startschot voor de Rabobank Scholieren Loop. Na een fanatieke en leuke warming-up, liepen veel enthousiaste kinderen mee en allen hebben een mooie prestatie geleverd, die werd beloond met een mooie medaille van de Rabobank.

Foto’s en uitslagen bekijken?
Dat kan! Op de website van de Liberty Loop (www.libertyloop.nl) staan alle foto’s van afgelopen zondag. De uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl.

Sterrenslag Team “Kruipend naar Huis” winnaar van Estafetteloop
Daarna was het, om 12.30 uur, tijd voor de hardlopers en –loopsters die meededen aan de 3e editie van de Estafetteloop. Een team bestond uit 4 deelnemers en telkens werd er na 1.500 M het stokje overgedragen aan de volgende loper. Er werd zeer fanatiek gestreden om de prijzen! Voor 3 teams was er een speciale waarde cheque, te verzilveren tijdens het aanstaande Sterrenslagweekend. Ook alle andere teams zijn in de prijzen gevallen. Een speciale prijs voor het ludiekste / origineelste team was voor het damesteam in de kleurrijke jurken, “Dolle geiten”.

Om 13:30 was het tijd voor de wedstrijd. De atleten konden kiezen uit drie afstanden: 5 km, 10 km en het hoofdnummer, de Ten Miles (16,09 km). De deelnemers van de 5 en 10 kilometer lopers liepen vooral in het bosrijk gebied tussen Mierlo en Geldrop. Het parcours van de Ten Miles liep eerst door de bossen naar Mierlo om vervolgens via de Strabrechtse Heide terug te keren naar Geldrop. De winst op 10 Miles ging bij de heren naar Wesley Sleegers in een tijd van 1.01.13. De 2e plek was voor Mark Willems uit Druten, Roel van Nuenen uit Geldrop name een mooie 3e plek in. Bij de dames was de 1e plek voor Karin van Lierop uit Nuenen met een tijd van 1.23.06. De LOGO dames Thea Mommersteeg en Carmen Triki eindigden respectievelijk een 2e en 3e plek.

Alle deelnemers finishten op het Horecaplein te Geldrop waar men kon genieten van het Blaaskapellen Festival. Ook werd iedere loper weer verwend met een goed gevulde bag, gesponsord door Jumbo.

Vrijwilligers, sponsoren, deelnemers bedankt!
De Liberty Loop is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit de Gemeente Geldrop-Mierlo en door de vele sponsoren die de Liberty Loop een warm hart toedragen. De Stichting Liberty Loop wil bij deze graag alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet en hulp. Naast de vrijwilligers van de hardloopverenigingen Geldrop Runners, LOGO en Lopersgroep Mierlo waren er veel vrijwilligers uit de regio aan het werk; meer dan 70 in totaal. Zonder jullie was dit nooit gelukt!