9e editie LibertyLoop met nieuwe route: meer natuur en meer trail!

Op zondag 9 september vindt de LibertyLoop weer plaats, startend vanuit het centrum van Geldrop. Inmiddels zetten we de 9e editie neer met de stichting!

In het kader van de Bevrijding van Geldrop heeft de Stichting LibertyLoop de afgelopen jaren intensief samengewerkt met Geldrop Anders, onder de noemer Bevrijdingsfeer. Bevrijdingsfeer werkt de komende jaren toe naar de 75 jaar bevrijding van Geldrop en Mierlo in september 2019. Het programma en de onderdelen zijn gelijk aan de afgelopen jaren: een Rabobank Scholierenloop, een Estafetteloop en de 5km, 10km en 10Miles. Voor deze laatste afstanden is er een geheel nieuwe route, met veel natuurschoon en mooie trailpaden.

Inschrijven
Inschrijven voor alle onderdelen kan tot en met donderdag 6 september via www.libertyloop.nl. De na-inschrijving is op de dag zelf tot een half uurtje voor de start. Kleedruimtes zijn beschikbaar bij Hofdael. Kijk voor meer informatie op http://www.libertyloop.nl
Rabobank Scholierenloop
Met de Rabobank Scholieren Loop wil de organisatie zoveel mogelijk scholieren van de basisscholen van Geldrop en Mierlo aan het bewegen krijgen. Voor iedere loper is er een medaille en voor de eerste 3 finishers van iedere categorie zelfs een extra leuke prijs. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8 en tussen jongens en meisjes. Deelname aan de loop is GRATIS, de start is om 12.00 uur!

Estafetteloop
Dit jaar vindt de 3e editie plaats van de Estafetteloop. Vorig jaar was dit onderdeel erg succesvol. Er stonden zeer verschillende teams aan de start. Van een groep vrienden, een enthousiaste groep Sterrenslagdeelnemers, fanatieke hardlopers tot diverse voetbalteams. Ieder team moet bestaat uit 4 deelnemers die ieder ongeveer meter rennen. Ook dit jaar is de hoofdprijs weer maar liefst € 100,= en is er een speciale prijs voor het origineelste team.
5km, 10km en 10 Miles

Deze loop is een ideale voorbereidingsloop voor degene die op zondag 8 oktober starten bij de 10 km of halve marathon in Eindhoven. Bovendien worden de lopers zoals ieder jaar achteraf uitstekend verzorgd met o.a. fruit en drinken. De start is om 13:30 uur voor de 10 EM en om 13:45 uur voor de 10km en om 14:00 uur voor de 5km.

Nieuwe Route
Dit jaar is het parkoers geheel vernieuwd. De routes lopen meer door de mooie natuur van de omgeving Geldrop-Mierlo. De 10 Miles en de 10 km komen zelfs over de Strabrechtse Heide. De nieuwe routes zijn te bekijken op onze site http://www.libertyloop.nl.