Eerste editie Leenderbos trail bijna 500 inschrijvingen

De laatste voorbereidingen voor het Leenderbos Trailevent op 28 juli in het Leenderbos in Leende zijn in volle gang. Bijna 500 deelnemers gaan volgende week zaterdag het warme weer trotseren op de diverse afstanden, variërende van 7 km tot een indrukwekkende 44 km. Met een prachtige en unieke tocht door het natuurgebied van Staatsbosbeheer en speciaal voor dit event uitgezet door ultra trailrunner Chris van Beem in nauwe afstemming met boswachter Erik Schram worden de lopers langs ‘de mooiste plekjes van het Leenderbos’ gevoerd.

Het gaat volgende week heel warm worden, maar toch weerhoudt dat de sportieve deelnemers die vanuit heel Nederland afreizen naar Leende er niet van om volgende week een flinke, naar alle waarschijnlijkheid stoffige tocht af te leggen door het natuurgebied van Staatsbosbeheer. Er is voor voldoende verzorgingsposten onderweg gezorgd waar de deelnemers water en versnaperingen kunnen krijgen. De start en finish wordt volledig ‘off the grid’ opgebouwd midden in het bos, op het Speelveldje in het bos aan de Valkenswaardseweg in Leende.

De cani-trailers vertrekken vanaf 07:00 uur, vanwege de verwachte warmte is voor de lopers met honden een speciaal vroeg tijdstip gekozen. Om 8:30 uur vertrekt de langste afstand, de 44 km, gevolgd door de 30 km om 9:15 uur en de 21 km om 10:30 uur. Om 11:30 uur de 12 km en als hekkensluiter de 7 km om 12:00 uur. De deelnemers van de verschillende afstanden worden tussen 12:30 en 15:00 uur weer terug verwacht.

Trailrunnen is de snelst groeiende sport in Nederland. Nederland kent 1,5 miljoen hardlopers waarvan op dit moment zo’n 1,5 % zich trailrunner noemt. Dit houdt in dat zij regelmatig ‘off road’ rennen. Trailrunning Europe organiseert events voor trailrunners, vanuit een unieke samenwerking met Staatsbosbeheer en altijd in samenwerking met de boswachters in het gebied worden de mooiste en meest bijzondere routes uitgezet. Chris van Beem, al 15 jaar ultra trailrunner, is oprichter en eigenaar van Trailrunning Europe en heeft met de organisatie als doel om veel mooie en unieke events te organiseren voor de Trailrunning Community in Nederland. Leenderbos Trail is dit jaar het vijfde event wat wordt georganiseerd ‘en er gaan er nog heel veel mooie volgen’, aldus Chris.

In het midden van het Leenderbos stond altijd een schuilhut, waar bezoekers beschutting konden vinden van wind en regen. Door deze weersinvloeden is de hut na 30 jaar echter op, hij moest afgebroken worden Er moet een nieuwe hut komen, gebouwd met duurzame materialen waarvoor geld wordt ingezameld en de trailrunners dragen hier een steentje aan bij. Mensen kunnen zelf ook een donatie doen via www.buitenfonds.nl/natuurlijkeschuilhutleenderbos