Landschapswandeling IVN Geldrop 31 juli jubileum

Natuurliefhebbers kunnen op dinsdag 31 juli mee met de jubileumwandeling van IVN Geldrop. De start is om 13.30 uur bij natuurinformatiecentrum de Paardestal in het kasteelpark. Deelname is gratis, zonder honden.

Inlichtingen en lidmaatschap
De wandeling op 31 juli start bij IVN’s clubgebouw De Paardestal in het kasteelpark van Geldrop. Waterdichte schoenen kunnen nodig zijn. Parkeren aan de Helze. Bij de ingang van het park staan fietsenrekken.

Voor verdere inlichtingen kunt u bellen naar: Lucy van den Berg, tel. 040-2857086, of Mariet Vissers, tel. 040-2856622. Wie IVN Geldrop wil steunen, kan lid of donateur worden. Kijk daarvoor op www.ivn.nl/geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.

15 jaar maandelijkse landschapswandeling
IVN natuurgidsen nemen geïnteresseerden sinds 2003 iedere laatste dinsdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur mee op pad, de ene keer dichtbij Geldrop een andere keer wat verder weg. In de afgelopen vijftien jaar hebben ze samen al veel gebiedjes ontdekt en ze zijn nog lang niet uitgekeken. De belangstelling van het publiek is nog steeds groeiende.
De doorstapwandelingen gaan meestal door een gevarieerd landschap en de aandacht gaat vooral uit naar de landschappelijke kenmerken en waarden van het gebied. Onderweg is een pauze in de natuur ingelast.

Jubilarissen en nieuwe gidsen

Lucy van den Berg begeleidt de wandelingen al vanaf het begin en slaat zo mogelijk geen maand over. Ze is al vele jaren actief binnen IVN Geldrop. Mariet Vissers, al even trouw, is na twee jaar ingestapt. Zij worden al jaren bijgestaan door Leo Donders, vogeldeskundige bij uitstek. Onlangs hebben ze versterking gekregen van enkele pas afgestudeerde natuurgidsen.