Vennenroute bij Heeze-Leende gekozen als één van de mooiste boswachterspaden van Nederland

De boswachters van Staatsbosbeheer hebben de allermooiste wandelingen van Nederland geselecteerd. Deze boswachterspaden zijn nu gratis te downloaden via www.staatsbosbeheer.nl/boswachterspaden. In totaal gaat het om 35 wandelingen kriskras door Nederland. Volgens de boswachters zijn er vijf zeer geschikt om juist deze zomer te wandelen. Daar hoort de Vennenroute van 5,1 kilometer die over de Strabrechtse heide loopt in Heeze-Leende ook bij.

Boswachter Erik Schram is trots dat de Vennenroute uitverkozen is: ‘’Tijdens de wandeling waan je je in een levend schilderij dankzij de veranderlijke luchten, het karakteristieke landschap met paarsbloeiende heide in de zomer en de Kempische heideschapen’’

Alle 35 boswachterspaden lopen in een rondje van tenminste 5 kilometer en zijn samengesteld door de boswachter. Er zijn paden voor mensen die er even ‘tussenuit’ willen maar ook langere afstanden voor avonturiers. Het bijzondere aan de boswachterspaden is dat boswachters voor elk van de vier seizoenen de mooiste routes van dat seizoen selecteren. Dus de wandelaar komt op het juiste moment op de meest bijzondere plekjes.

Naast Heeze-Leende zijn deze zomer geselecteerd:

  • Balloërveld, Drentsche Aa (9 kilometer)
  • Belevingsroute in het Mastbos, Breda (6,8 kilometer)
  • Kootwijk, Veluwe (16 kilometer)
  • Grebbelinie, Renswoude, Utrecht (15 kilometer)

Aan het begin van elk boswachterspad staat een paal met daarop het keurmerk, een voetstap, en een QR code en link waarmee de route gedownload kan worden. Sommige routes zijn bewegwijzerd, sommige niet.