43ste editie Fietsvierdaagse De Peel

Dinsdag 10 juli start Fietsvierdaagse de Peel. Fietsers kunnen starten vanaf Zalen van Bussel in Deurne (St. Jozefparochie) en Zaal ’t Aambeeld in Stiphout. Verder zijn er startlocaties in Meijel en Weert. Er kan worden gestart tussen 09.00 uur (45 en 60 km)/10.00 uur (30 km) en 13.00 uur. De eindcontrole sluit dagelijks om 17.00 uur. Fietsers kunnen kiezen uit routes van 30 km, 45 km en 60 km. Elke route heeft voldoende rustpunten. De 30km route is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Op deze route is sprake van extra entertainment, b.v. fotoquiz, routequiz, grabbelton, kleurplaten en kinderspelen. Het is mogelijk om elke dag een andere startplaats te kiezen. Elke startplaats heeft meerdere routes door de Peel, Kempen, Limburgse Maasvalleien en Belgisch grondgebied. Alle routes zijn duidelijk met pijlen aangegeven maar kunnen ook via gps worden gereden. Tevens zijn de routes op papier beschikbaar. Door toename van het gebruik van e-bikes is de 60km route ook prima haalbaar voor ouderen.

Vorig jaar deden bijna 13.000 fietsers mee, die onderweg genoten van diverse bezienswaardig-heden. Zo gaan dit jaar routes vanuit Deurne o.a. naar het gehucht Kouwenhoek en het dorp Milheeze, via het bosgebied De Stippelberg naar de Rips, via waterplas Berkendonk passeert u palingkwekerij Rijpelaal, het Toon Kortoomspark wordt aangedaan alsmede het Helenaveen van Jules de Corte en ook het Peel- en Klokmuseum. Vanuit Stiphout komen fietsers via Kasteel Croy in het schilderachtige Boerdonk, via het open landschap van Lungendonk gaat het verder naar de Strabrechtse Heide, via de watermolen bij Hooijdonk richting Aquabest en tot slot via het Kapelletje van Binderen naar het grote kasteel in Gemert.

Bij start en finish is elke dag live-muziek op de terrassen en wordt er een loterij gehouden met leuke prijzen. Op vrijdag is per startplaats een fiets de hoofdprijs. Deze wordt verloot onder de deelnemers die minimaal drie dagen hebben meegefietst.

Fiets4DaagseDe Peel is door de N.F.T.U. (Nederlandse Toer Fiets Unie) onlangs gewaardeerd met het nieuwe keurmerk “Extra Goed Geregeld”. De N.T.F.U. heeft het sterrensysteem vanaf dit jaar vervangen voor een moderner kwaliteitssysteem waarin, naast de puntenwaardering, voortaan ook de ervaringen van de deelnemers worden meegenomen.

Fiets4Daagse De Peel blijft hiermee een “N.T.F.U. Klassieker” en mag dan ook worden beschouwd als een topevenement binnen de N.T.F.U.
Het keurmerk is toegekend aan de totale Fiets4Daagse De Peel met de werkgroepen Deurne, Meijel, Stiphout en Weert.