Koepelkerk Lierop opent zijn deuren

Vanaf midden mei, te beginnen op woensdag 16 mei, is in Lierop de kerk van de Heilige Naam Jezus, in de volksmond beter bekend onder de naam de “Koepelkerk” extra geopend. Naast de reguliere Eucharistievieringen op zondagen is dit markante kerkgebouw tot en met midden september weer opengesteld op de woensdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur.

Op deze middagen bent u van harte welkom in dit eeuwenoude en in oorspronkelijke staat verkerend kerkgebouw, waar de inwoners bijzonder trots op zijn. In alle eenvoud en rust kunt u in dit godshuis verblijven voor een bezichtiging van devotionalia, een stil meditatief momentje of gewoon voor een kaarsje op te steken. Vrijwilligers zijn steeds aanwezig om u , indien gewenst, informatie te verschaffen of u antwoord te geven op uw mogelijke vraag.

De Koepelkerk
De Koepelkerk is een Rijksmonument. Het is een statige neo romaanse en goed onderhouden katholieke kerk. Het interieur vertoont vele kunstschatten, die geschonken zijn door de ingezetenen van de voormalige gemeente Lierop, die in 1155 haar oorsprong heeft. De fraaie en kleurrijke vijftien glas-in-lood ramen met afbeeldingen van de blijde, droevige en glorievolle geheimen uit het leven van Christus zoals verwerkt in de rozenkrans. Verder een inspirerende Kruisweg, veel (houten) heiligenbeelden en het imposante Triomfkruis boven het Hoogaltaar sieren o.a. het interieur van deze prachtige kerk, die vanuit de verre omtrek zichtbaar is.

De kerk is een Rijksmonument
De kerk is in 1892 gebouwd naar een ontwerp van de in Roermond wonende Duitse architect Carl Weber ( 1820 – 1908). De kerk heeft vier torens en een forse, achthoekige koepeltoren boven de viering. De twee torens aan de noordkant zijn veertig meter hoog en de twee torens aan de zuidkant 32 meter. De twee zuidelijke torens waren oorspronkelijk hoger dan de twee noordelijke. Het interieur wordt gedekt door een rond gewelf en daarna een koepelgewelf. Het koepelgewelf heeft een hoogte van 42,4 meter.

Kortom: vrijwilligers heten u van harte welkom en nodigen u uit kennis te maken met deze laatste uiting van architectonisch vernuft van architect Carl Weber. Voor uitgebreidere groepsrondleidingen kunt u contact opnemen met de pastorie in Lierop, tel. 0492-331215.

De Koepelkerk in Lierop