Weer twee gediplomeerde trainers voor LOGO

Op zaterdag 14 april was het praktijkexamen voor de opleiding ‘Looptrainer niveau 3’ van de LOGO-trainers Ellen Broekhuis, Hans van Aerle en Jeroen Lathouwers van LONU. Alle drie hebben ze deze pittige opleiding succesvol afgerond en mogen zich nu gediplomeerd hardlooptrainer LT3 noemen.

Over LOGO Geldrop
Lopersgroep Geldrop en omstreken (LOGO) is een actieve vereniging met zo’n 350 leden. Bij LOGO wordt de hardloopsport en de wandelsport beoefend door middel van training en begeleiding van deelname aan wedstrijden en trimlopen onder leiding van gediplomeerde trainers. LOGO is aangesloten bij de Atletiekunie sinds 26 oktober 1986. Voor meer informatie over trainingsmomenten en het aanvragen van een proeftraining kijk op www.logogeldrop.nl. Ook zijn wij te volgen op Facebook en Twitter.

Mede door de ondersteuning van de drie LOGO-praktijkbegeleiders Egon Triki, Jack Ernest en Yvar de Weerd hebben de drie cursisten dit traject op een succesvolle manier kunnen afronden. Dat LOGO deze drie begeleiders zelf in huis heeft, is uniek te noemen! Ook werkt LOGO al jaren samen met opleidster Irma van Gils van de Atletiekunie. Haar deskundigheid en enthousiasme zorgen ervoor dat ook deze opleiding door de LOGO-trainers succesvol is afgerond.

LOGO staat voor kwaliteit en daar maakt deze opleiding onderdeel van uit. Het is van groot belang dat lopers op een verantwoorde manier trainen, zodat blessures zoveel mogelijk worden voorkomen. Ook maken de gediplomeerde LOGO-trainers het mogelijk dat op een goede manier naar een evenement toe getraind kan worden, bijvoorbeeld de halve marathon van Eindhoven.

Daarnaast promoot LOGO al jaren de samenwerking met omliggende loopgroepen, zoals Lopersgroep Nuenen (LONU), Lopersgroep Mierlo (LGM) en Geldrop Runners. Samen worden evenementen georganiseerd, maar samen worden ook opleidingen gevolgd. Zo heeft Jeroen Lathouwers van LONU maandenlang bij LOGO zijn opleiding gevolgd. Ook die samenwerking is perfect verlopen.

Het kostten Ellen, Jeroen en Hans maanden van voorbereidingen, veel oefenen, observeren en nog maar eens oefenen, maar het is ze allemaal gelukt om de Atletiekunie te laten zien dat zij er klaar voor zijn. In de vroege ochtend van zaterdag 14 april vertrokken meerdere LOGO lopers en trainers Vught voor het examen wat gehouden werd bij Atletiekvereniging aldaar. Het examen bestond uit een planningsgesprek van 10 minuten, een deel van de training (30 min.) en een reflectiegesprek van ongeveer een kwartier. LOGO wil Ellen, Hans en Jeroen via deze weg feliciteren met hun diploma en hoopt nog veel van hun te leren!