Joke Hermsen op bezoek in de Bibliotheek van Geldrop

Op donderdagavond 24 april, van 20.00-21.45 u, bezoekt schrijfster en filosofe Joke Hermsen Geldrop. In de Bibliotheekvestiging aan de Heuvel in Geldrop presenteert zij haar nieuwste roman ‘Rivieren keren nooit terug’. Een roman over tijd, verlies en herinnering, die nu al als haar beste roman wordt beschouwd.

Toegangskaartjes ( € 5,00) voor de avond met Joke Hermsen zijn online te koop via de website van Biblliotheek Dommeldal. Via agenda en kaartjes. Bibliotheekleden krijgen € 2,00 korting (op vertoon van een geldige pas).

Joke J. Hermsen
Joke Hermsen studeerde filosofie en letteren in Amsterdam en Parijs. In 1993 promoveerde ze aan de Rijksuniversiteit Utrecht op een literair-filosofische ideeëngeschiedenis. Daarna was zij jarenlang als senior onderzoeker verbonden aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Universiteit Tilburg.
Met haar roman ‘De liefde dus’ brak ze door bij een groot publiek. Haar essay ‘Stil de tijd’, over tijd en de zoektocht naar meer rust, behaalde 25 herdrukken en werd o.a. bekroond met de Jan Hanlo essay prijs. In 2017 schreef zij het essay voor de Maand van de filosofie: ‘Melancholie van de onrust’, dat zeer lovend werd ontvangen.

Inmiddels heeft zij zowel haar sporen verdiend met romans (historische romans en hedendaagse zedenschetsen) en filosofisch werk. Samen vormt dit een hecht oeuvre, waarbij de literaire schrijfster herkenbaar is aan de filosofische thema’s en rijke, sensitieve en beeldende stijl. Belangrijke thema’s in haar werk zijn: tijd en creativiteit, herinnering, verwondering en kindertijd. Maar ook maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, politieke betrokkenheid, genderverhouding, ethniciteit. Daarnaast keren consumentisme, technostress, beeldschermverslavingen en tijdsdruk regelmatig terug. Hermsen is dan ook een veel gevraagd spreekster.