Vroege vogelwandeling ‘rondje Heerenven’ met IVN Geldrop

‘Rondje Heerenven’ heet de vogelwandeling van IVN Geldrop op Koningsdag. Start is om 7 uur in Mierlo vanaf de parkeerplaats Heezerweg, op de Strabrechtse Heide. Deelname is gratis, honden zijn niet welkom.

Inlichtingen bij Leo Donders, T: 2862665 en Marian van Stratum, T: 2851451. Op de website www.ivn.nl/geldrop is informatie te vinden over de volgende en tevens laatste vogelwandeling, die 1 mei ’s avonds plaatsvindt. Verder kan men op 24 april mee met een landschapswandeling die start in Bergeijk. IVN Geldrop is ook op facebook.

Wie 27 april vogels wil spotten onder begeleiding van een vogelkenner en ook nog Koningsdag wil vieren kan aan zijn trekken komen. IVN Geldrop trekt al om 7.00 uur de Strabrechtse Heide op en zal zo ongeveer tussen 9.00 en 9.30 uur terug zijn op de startplaats. Alle tijd nog dus om de oranje kroon op te zetten en de wangen te schminken. Zo vroeg op de ochtend laten de vogels zich goed horen en is het licht mooi. Buizerd, boomleeuwerik, watersnip en geelgors zijn enkele van de soorten die men kan aantreffen op de heide en rond het ven.

Deelnemers aan de excursie hoeven niet over vogelkennis te beschikken. Interesse is voldoende. Een verrekijker is een pré, goed schoeisel wordt aanbevolen. Alleen bij erg slecht weer gaat de wandeling niet door. De parkeerplaats Heezerweg is per auto alleen vanuit Mierlo bereikbaar. Fietsers uit Geldrop kunnen genieten van een tochtje via het bos of de Strabrechtse heide.