Fossielen in Nederland

Kindercollege op 22 april in de Bibliotheek in Mierlo. Bibliotheek Dommeldal organiseert op zondagmiddag 22 april, in de vestiging Mierlo een Kindercollege, over fossielen.

Heb je wel eens een steen gevonden in de natuur, waarop je een dier of een plant zag? Dat was een fossiel. En een fossiel is eigenlijk een stukje geschiedenis. Want stenen en fossielen vertellen ons over hoe het er vroeger bij ons uit zag. En soms is vroeger dan zelfs wel 600 miljoen jaar geleden.

Het Kindercollege is op zondag 22 april om 12.30u in Bibliotheek Dommeldal, vestiging Mierlo, Dorpsstraat 113. Koop een kaartje via de Agenda op de website van de bieb, www.bibliotheekdommeldal. De toegangsprijs is € 5,=, voor kinderen. En ouders of begeleiders mogen gratis mee.

Fossielen dicht bij huis
Door het bewegen van de ondergrond komen die bewijzen van vroeger leven naar boven. Soms wel van vele miljoenen jaren geleden.
Wat denk je van die prachtige fossielen van dinosauriërs? En van de Tyrannosaurus Rex, die ze pas hebben gevonden? Binnenkort kun je deze bij museum Naturalis gaan bekijken. Maar ook in het Natuur Historisch museum in Maastricht zie je spectaculaire Mosa sauriërs. Gevonden in de ENCI groeves in Maastricht. Nòg dichter bij huis is het Oer Museum, in Boxtel, een heel interessant en veelzijdig museum, met een rijke collectie die toegankelijk is voor jong en oud.

Fossielen in Bibliotheek Dommeldal
Op zondag 22 april, komt Jo van Soest naar de Bibliotheek in Mierlo, om in het kindercollege te vertellen over fossielen uit verschillende periodes. Natuurlijk horen daar ook de vondsten bij uit ons eigen Oost Brabant. Zoals de tanden van haaien, dolfijnen en potvissen. Ook is er botmateriaal gevonden. Allemaal echte fossielen, die ons veel vertellen over het verleden.

En zo reizen we met Jo van Soest langs de grens van Nederland, naar de Eifel in Duitsland en de Ardennen in België. Maar we krijgen ook fossielen te zien die gevonden zijn aan de kusten van (misschien wel) jouw vakantieland, Frankrijk en Engeland.

Maar een kindercollege is natuurlijk niet compleet zonder quiz. Doe je mee aan de quiz dan win je misschien wel een echt fossiel. Kortom: zit je in groep 6,7 of 8? En wil je meer weten over de schatten in onze bodem? Dan moet je erbij zijn! Natuurlijk mag je ook je ouder(s) meenemen. Die vinden het vast ook interessant.