Lezingen in Galerie De Ruimte, platform voor kunst en cultuur

Van oudheid tot en met moderne kunst
Behalve dat u altijd kunt genieten van de kunst die in de exposities getoond wordt, is de galerie dé plek voor boeiende lezingen en cursussen. Deze lopen uiteen van de oudheid tot en met moderne kunst. Vaak wordt er een combinatie gemaakt met de muziek uit betreffende tijd. Enkele lezingen sluiten aan bij een tentoonstelling in een van de musea die ons land rijk is.

‘De serene blik’
Op dinsdagmiddag 10 april 14.00-15.30 uur kunt u komen luisteren naar een interessante introductie op de prachtige tentoonstelling 4 REALISTEN | DE SERENE BLIK in museum More in Gorssel (te bezichtigen tot 13 mei). In deze lezing van 90 minuten worden de vier Hollandse schilders Henk Helmantel, Dick Ket, Jan Mankes en Floris Verster, voortzetters van een grote Hollandse kunsttraditie, belicht.

Kunst in de 20ste eeuw
Op de dinsdagmiddagen van 8 mei t/m 5 mei is een boeiende lezingenserie van vijf bijeenkomsten met als overkoepelende thematiek kunststromingen aan het begin van de 20e eeuw. Hierin komen de volgende onderwerpen komen aan bod:Picasso,Expressionisme,Surrealisme,Bauhaus en de Stijl en Art Deco.

Kunstdocent
Alle bijeenkomsten worden geleid door Ingrid Gaasterland, een ervaren kunstdocent. Zij deelt haar passie voor de kunsten en de muziek met veel enthousiasme en kundigheid. Door haar jarenlange ervaring als docent en gespreksleider weet zij van iedere lezing een boeiende en leerrijke ervaring te maken.

Heeft u interesse?
Mail dan naar info@galeriederuimte of kijk op onze website voor meer
Informatie: www.galeriederuimte.nl
Galerie De Ruimte – Molenstraat 2 – Geldrop – openingstijden expositie: vrijdag en zaterdag
14.00-17.00 uur en zondag 13.00-17.00 uur. Andere dagen op afspraak.