Politiek debat in Bibliotheek Dommeldal vestiging Mierlo

Na de succesvolle Pecha Kucha-Politiek avond in Heeze-Leende is het nu de beurt aan de politiek in Geldrop-Mierlo. Op woensdagavond 7 maart presenteren de toekomstige gemeenteraadsleden aan de inwoners van Geldrop-Mierlo in heel korte tijd hun plannen voor de toekomst. Eigenlijk een soort stemwijzer, maar dan op ludieke manier gebracht.In de bibliotheekvestiging in Mierlo.

Iedere politieke partij stuurt een lijsttrekker of een nummer 2, om in zes minuten en 40 seconden te vertellen wat zij de komende vier jaar in de gemeente willen bereiken. En met welke visie. De sprekers krijgen dus niet al teveel tijd voor hun verhaal. Maar ze mogen er ook nog 20 dia’s, bij laten zien. Elke dia mag weer niet langer dan 20 seconden in beeld zijn. Een kort maar krachtig geheel! Strenge spelregels en een klok die onverbiddelijk is. Want alléén zo blijft het voor de luisteraar overzichtelijk en (hopelijk) ook begrijpelijk. Na afloop van de Pecha Kucha-politiek biedt Bibliotheek Dommeldal ook gelegenheid om met de politici nog wat door te praten, of om alsnog in debat te gaan. Natuurlijk met een drankje erbij.

Bibliotheek Dommeldal en Pecha Kucha
Aan Bibliotheken zijn door de minister vijf kerntaken opgedragen. Eén daarvan is het organiseren van ontmoeting en debat. Daarom staan er regelmatig Pecha Kucha avonden op het programma. Nog niet eerder was politiek het onderwerp van de avond. Nu blijkt, bij de verkiezingen van de gemeenteraad, dat de Pecha Kucha formule ook heel geschikt is om op een prettige en eigentijdse manier, meer te weten te komen over de verkiezings-programma’s.
7 maart gratis toegang

Op 7 maart zijn belangstellenden vanaf 19.30 u welkom in de Bibliotheek in Mierlo. De toegang is gratis. Burgemeester Link van Geldrop-Mierlo, heeft van tevoren (en in 400 seconden) met een loting de volgorde bepaald waarin de partijen hun verhaal gaan doen. Het belooft een boeiende avond te worden.
Pecha Kucha-Politiek: overtuigend, want kort maar krachtig!