Vossenstreken en geocache met jeugd IVN Geldrop

Kinderen en jongeren kunnen bij IVN Natuureducatie in de natuur hun hart ophalen tegen een kleine financiële bijdrage. Het programma van Jeugd IVN is tot en met het zomerkamp bekend. Een keer vrijblijvend uitproberen is toegestaan.

Aanmelden en inlichtingen
De leiding bestaat uit een aantal mannen en vrouwen. Bij uitzondering worden ouders ingeschakeld met het oog op vervoer. Aanmelden kan bij Arend-Jan Onnink, T: 2855893 of 06-30710946, of via de website www.ivn.nl/geldrop. IVN Natuureducatie wil kinderen (en ook volwassenen trouwens) op een ontspannen manier de natuur laten beleven dicht bij huis, gratis of tegen lage kosten.

Beleef de natuur!
Lekker in de natuur bezig zijn met andere kinderen? Of op een koude winteravond binnen iets ‘gaafs’ doen? Dat kan bij Jeugd IVN Geldrop. Voor kinderen van 7 tot 12 jaar zijn er tot juli tien activiteiten, voor 12-plussers drie. En dan is er voor de hele groep ook nog een zomerkamp gepland eind juni.

Spelen en ontdekken
De gezamenlijke zondagactiviteiten tot de zomer zijn een excursie naar een viskwekerij, een geocachwandeling en stoer buitenwerk op de Strabrechtse Heide. Voor de jongere deelnemers zijn er daarnaast onder meer een expeditie, een vossenstrekenwandeling met wandelapp, natuurspelletjes en knutselen met hout… het is een greep uit circa twintig activiteiten die Jeugd IVN dit jaar biedt aan kinderen tot twaalf jaar. Die vinden deels plaats op vrijdagavond van 19 tot 20 uur en deels op zondag, meestal van 10 tot 12 uur. Voor de uitstapjes verzamelt de club meestal op de parkeerplaats van het kasteel, om verder te gaan met de fiets of soms per auto.

Veel plezier voor weinig geld
De jongste groep betaalt per jaar € 25, de middelbare scholieren betalen voor hun 6 activiteiten € 10, al wordt soms een extra bijdrage gevraagd voor een duurdere activiteit. Kinderen tot 12 jaar mogen twee keer gratis ‘op proef’ komen. Oudere kinderen mogen één keer proefdraaien.