Niet waargebeurde en hoogst onwaarschijnlijke verhalen rond Kasteel Geldrop

Op zondag 4 februari vertelt Marianne Menting verhalen op Kasteel Geldrop, verzonnen door Jos Geevers. Aanvang 14.30 uur, entree gratis.

Om half drie begint Marianne te vertellen. Het verhaal duurt ongeveer tien minuten en dan is er voor u een geheim ontrafeld. Tot vier uur vertelt ze het verhaal steeds weer opnieuw.

Mijn naam is Jos Geevers en ik woon in Geldrop. Niets aan de hand. Dat veranderde toen in de kasteeltuin van Geldrop een schedeltje werd gevonden van een vos. Wat was er gebeurd? Er was geen enkele getuige van een misdrijf. Er is geen aangifte gedaan en verder ontbreekt elk spoor. Einde verhaal zult u zeggen, maar daar namen ze op het kasteel geen genoegen mee.

Dat was het moment waarop ik in beeld kwam. Er was dan misschien geen proces verbaal, er was wel een verhaal. Ook al moest dat van A tot Z verzonnen worden. Het mooie van verzonnen verhalen is dat je er een heleboel bij kunt slepen, hoe onwaarschijnlijk het ook is. Dat verhaal wordt nu keer op keer door vrijwilligers op het kasteel verteld en de toehoorders nemen er met veel plezier kennis van. Het vosje heeft een tweede leven gekregen. Van het een kwam het ander. Op de gang op de tweede etage hangt een schilderij van een mevrouw met een scheel oog. Hoe kan dat? In de keuken van het kasteel bladdert de verf af, hoe zit dat? En heeft u de bomen in de kasteeltuin wel eens goed bekeken? Daar zit iets achter!

Het zijn allemaal verhalen geworden en als u wilt weten hoe het allemaal precies zit, dan moet u op het kasteel zijn. Verhalenvertelster Marianne Menting doet het allemaal haarfijn uit de doeken. U gelooft uw eigen oren niet. Op zondagmiddag 4 februari, vanaf 14.30 uur vertelt Marianne in de keuken van het kasteel het eerste verhaal ‘De wraak van Blasius”. U kunt dan met eigen ogen zien of de verf bladdert en horen hoe dat verder moet.