Vogelcursus voor beginners bij IVN Geldrop

Een vogelcursus van 5 lesavonden op maandag en 5 excursies op zaterdagochtend start 19 februari bij IVN Geldrop in het kasteelpark. Eind april is de afsluiting. Inclusief cursusmap kost de cursus € 60. Aanmelden vóór 1 februari.

Vogels zien we overal en iedere dag. Wanneer je bewust kijkt naar hun kleuren, vormen en gedrag, kun je volop genieten. Wie meer wil weten over de vogels van bos, hei, water en tuinen kan meedoen aan de praktische vogelcursus van IVN Geldrop, van 19 februari tot eind april. Cursisten krijgen algemene informatie, bijvoorbeeld over de vogeltrek, en leren omgaan met verrekijker en vogelboek.

Lesprogramma
De lesavonden zijn ’s maandags van 20 tot 22.15 uur in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark in het centrum van Geldrop. Na de koffiepauze volgt een praktisch onderdeel. De nadruk ligt op waarnemen en herkennen. Elke avond komt een groep vogels of een speciaal thema aan de orde: op 19 februari vogels in tuin en park, 5 maart watervogels, 19 maart bosvogels, 9 april vogels van de hei, 23 april vogeltrek, roofvogels en uilen.

Excursies
De excursies op zaterdagochtend sluiten aan op de lessen: ze zijn steeds vijf dagen daarna en hebben hetzelfde thema. De eerste excursie is dus op 24 februari en gaat over vogels in tuin en park. Hij vindt plaats in het kasteelpark. Watervogels spotten gebeurt bij het Soerendonks Goor, voor bosvogels gaat IVN naar ’t Sang in Mierlo en voor heidevogels naar de Strabrechtse Heide. De afsluitende excursie is in natuurgebied De Pan in Maarheeze. Een verrekijker en vogelboek zijn onontbeerlijk. IVN wil graag informeren over de aanschaf ervan.

Aanmelden tot 1 februari
De cursus kost € 60 inclusief cursusmap, leden van IVN Geldrop krijgen € 10 korting. (Het lidmaatschap kost € 20 voor een jaar, zie www.ivn.nl/geldrop). Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Dorothé Heiligers: dorotheheiligers@hotmail.com, tel. 040-2855265. IVN Geldrop is ook op facebook.