IJsland thema inloopavond IVN Geldrop

IJsland is het onderwerp van een presentatie door Hans van Moorsel. Deze vindt plaats op woensdag 6 december bij IVN Geldrop in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Aanvang 20 uur, toegang gratis.

Toegang vrij
Belangstellenden voor de lezing bij IVN zijn 6 december welkom in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’, in het park van Kasteel Geldrop. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang 20 uur, einde rond 22 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Wie IVN Geldrop wil steunen, kan lid of donateur worden. Kijk daarvoor op www.ivn.nl/geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.

Wie aan IJsland denkt, ziet in gedachte een kaal eiland met gletsjers en geisers, vulkanen en watervallen, ijs en sneeuw. Wie naar IJsland reist, gaat voor de natuurparken met laag- en middelgebergte, fjorden, borrelende modderpoelen; voor de middernachtszon, walvissen en talloze vogelsoorten, waaronder de opvallende papegaaiduikers. Het binnenland is slecht begaanbaar en er wonen nauwelijks mensen. De meeste inwoners houden zich op in en om de hoofdstad Reykjavik.

Hans van Moorsel was in het voorjaar van 2015 zes weken op vakantie in IJsland, waarvan de laatste drie dagen op Faeröer eilanden, en is een groot natuurliefhebber. Met zijn fotocamera legde hij veel moois vast, dat hij graag deelt met andere mensen.