Expositie Vreugde van het kleurrijke leven

Van zondag 5 november t/m 17 december zullen Johan van den Broek en Bep Kuijsters hun werken tonen in de expositieruimte van Kasteel Geldrop. Beide kunstenaars zijn gedreven en willen met veel passie hun gevoel voor de kunst overdragen aan de bezoekers. Van de Broek doet dat met zijn frisse kleurrijke schilderijen. Kuijsters completeert dat geheel met haar beelden.

De officiële opening is op zondag 5 november om 14.30 uur. De expositie duurt van 5 november t/m 17 december. De openingstijden zijn donderdag, vrijdag, en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur.

De expositiezalen van Kasteel Geldrop bevinden zich op de eerste verdieping en zijn rolstoel toegankelijk. Adres Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Navigatie: Helze 8, tevens parkeerplaats. Voor meer informatie zie www.kasteelgeldrop.nl

Johan van den Broek
Van jongs af aan was tekenen en schilderen al een passie voor Johan van den Broek. Dit resulteerde in 1995 in de opening op Zesgehuchten van zijn schildersatelier Gauthier. Een naam die vernoemd is naar zijn beste vriend, die hem in Frankrijk introduceerde bij tal van exposities over het gehele land.

Voor van den Broek was dat land ook een bron van inspiratie. Hij legde daar op een impressionistische wijze een diversiteit aan onderwerpen vast zoals, land- en havengezichten, bloemen, vergezichten en markten. Maar ook het eigen land kreeg aandacht met bloemstillevens, waterpartijen en sportevenementen etc.

In de beginjaren tachtig was zijn palet erg donker van kleur. Later gingen deze sombere kleurstellingen over naar een kleurrijker palet met frisse heldere tinten. Hierbij is een sfeer gecreëerd die direct voelbaar is en waarbij hij de toeschouwer een warm gevoel probeert te geven voor de kunst die hem zo aanspreekt. Na een hartstilstand in augustus 2011 raakte hij in coma waarvan hij nu jaren later grotendeels van hersteld is. Hij heeft van dit moeizame proces geleerd om positief te blijven en constant gezocht naar de kansen die hij kreeg. Deze expositie betekent voor hem dan ook een nieuw hoofdstuk in zijn leven.

Bep Kuijsters
Een gezegde is, dat het beeld al in de steen zit, het moet alleen nog te voorschijn komen. Dit motto is zeker van toepassing op Kuijsters . Bij een bezoek aan een beeldenexpositie raakte zij op haar 56ste levensjaar gefascineerd door een klein beeldje van een foetus. Het ontroerde haar zeer. Door deze intense ervaring besloot ze om een cursus beeldhouwen te gaan volgen. Zo ontdekte ze haar talent voor deze mooie kunstvorm en eenmaal aan de gang was er geen weg terug. Zo is haar carrière als beeldhouwster begonnen en haar vorderingen als “autodidact” kunstenaar zijn indrukwekkend.

Kuijsters werkt met allerlei soorten steen, zoals speksteen, albast, serpentijn, zwart marmer uit België, Franse kalksteen, Kenia soapstone en onyx. Deze laatste is een harde steen met een paarse gloed die prachtig uitkomt in beelden. Ze verwerkt ook vaak kleine bronzen figuurtjes in het materiaal.

Veel voldoening haalt ze uit het geven van workshops aan mensen in kleine groepen. Door haar passie hebben al veel beelden van haar zelf en de cursisten het levenslicht gezien. Door het hele land heeft ze al een aantal exposities gehouden. Ook heeft ze beelden in opdracht gemaakt, wat ze dan meer ziet als een cadeau aan haar zelf, omdat ze dit mag en kan doen’.

Kuijsters wil met deze expositie haar passie voor het beeldhouwen graag overdragen aan de bezoekers en hoopt dat het hen net zo raakt zoals het haar eens overkomen is aan het begin van haar carrière.