Vrijwilligers en de Bibliotheek: samen investeren in jouw dorp

Houd je van dichten of gedichten lezen? Wil je graag iets doen voor jouw dorp? Meld je dan aan als vrijwilliger van de bieb. Bibliotheek Dommeldal maakt in haar vijf vestigingen dankbaar gebruik van een grote groep vrijwilligers die zich voor èn namens de Bibliotheek inzetten in diverse werkgroepen. De Activiteitenwerkgroep en de Poëziewerkgroep van vestiging Geldrop hebben behoefte aan versterking.

De vrijwilligers bij Bibliotheek Dommeldal geven niet alleen iets van zichzelf aan hun omgeving. Maar krijgen er ook iets voor terug, zoals werkervaring, ontwikkeling van talenten, een plezierige werkomgeving en een gratis Bibliotheekpas.
Kom erbij en meld je aan via j.bekx@bibliotheekdommeldal.nl.

Poëziewerkgroep
Aansluitend aan de landelijke poëzieweek (in januari of februari) organiseert Bibliotheek Dommeldal jaarlijks een poëziewedstrijd voor jong en oud. Inzendingen daarvoor komen binnen in november en december. In januari vieren we dan de Dommeldal Gedichtendag. Een feestelijk thema-middag, waar ook de prijswinnaars van de lokale poëziewedstrijd bekend worden gemaakt.

De vrijwilligers uit de Poëziewerkgroep organiseren deze wedstrijd. Daarvoor bespreken zij met elkaar –aan de hand van het landelijke thema- ideeën, die ze ook uitwerken. Zij verzorgen praktische werkzaamheden zoals het versturen van uitnodigingen naar scholen en naar het netwerk. Zij beoordelen de inzendingen en kiezen de winnaars. Vervolgens organiseren de vrijwilligers een feestelijke Gedichtendag (middag of avond), voor de prijswinnaars en andere belangstellenden. Bibliotheek Dommeldal faciliteert daarbij met kennis, materiaal, ondersteuning en promotie.

De activiteitenwerkgroep
Deze werkgroep assisteert bij de diverse lezingen en workshops die in vestiging Geldrop worden geprogrammeerd. Omdat Bibliotheek Dommeldal een Brainport Library is en veel aandacht wil geven aan technologische ontwikkelingen is er behoefte aan een of meer vrijwilligers met kennis van wat er allemaal gebeurt in onze slimme regio en met een netwerk dat hierbij ook ingezet kan worden.
Vrijwilliger worden

Samen met medewerkers en vrijwilligers kan Bibliotheek Dommeldal een belangrijke bijdrage leveren aan kennis van en over technologie, cultuur en literatuur.