Kom met je kabouters naar de kabouters

Staatsbosbeheer organiseert in de aanstaande herfstvakantie de derde landelijke Kabouterweek. Een perfect moment, want de (klein)kinderen en (groot)ouders zijn vrij en de kabouterbossen aangekleed in prachtige herfstkleuren. In de bossen van [naam locatie] volgen de kinderen de kabouterpaden, op zoek naar kaboutersporen en de kabouterschat. En dat is leuk, leerzaam én gezond.

Kijk voor een voorproefje van de Kabouterweek op www.kabouterweek.nl.

De Kabouterweek in het kort:

  • Vindt plaats van 14 tot en met 29 oktober;
  • Kinderen van 3 tot 7 jaar zijn welkom, oudere kinderen die in kabouters geloven ook;
  • Een bezoek kost het kleine bedrag van 5 euro per kind, volwassenen mogen gratis de paden op.
  • Alleen in de Kabouterweek is de kabouterschat te vinden en maken de (groot)ouders kans op een weekendje weg;
  • Er zijn talloze natuurgebieden met een kabouterpad in Nederland. Kijk op www.kabouterweek.nl om te zien waar ze zich bevinden. Op deze site kun je meteen een dagje naar de kabouters boeken.

Picknickplekken en paddenstoelenbankjes
Kinderen van 3 tot 7 jaar, maar ook oudere kinderen die in kabouters geloven, zijn van harte welkom in het kabouterbos van TerSpegelt in Eersel en het Heide café in Heeze. Tijdens de Kabouterweek speuren (groot)ouders samen met de (klein)kinderen naar kaboutersporen. Denk aan geknakte grassprietjes op de plekken waar kabouters gepicknickt hebben, paddenstoelenbankjes en kleine voetsporen. De speurtochten vinden plaats op het kabouterpad van TerSpegelt in Eersel en het Heidecafé in Heeze. De kinderen worden, voordat ze gaan zoeken, uitgedost als kabouter met een rode puntmuts, knapzak en roodgeschminkte wangen.

Alleen in de Kabouterweek: schatkistjes en een winactie
De Kabouterweek vindt plaats van 14 tot en met 29 oktober. Alleen in deze periode is de speurtocht nog spannender dan buiten de herfstvakantie: dan zijn er langs het kabouterpad van [naam locatie] schatkistjes verstopt. Wat erin zit is een geheim, maar één ding is zeker: het kind dat de schat vindt, krijgt een verrassing. Ook voor de (groot)ouders wacht er tijdens de Kabouterweek een extraatje: zij maken kans op een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer. Aanmelden voor deze winactie kan bij de informatiebalie van het Heidecafé op de Plaetse in Heeze en bij Recreatiepark TerSpegelt in Eersel.

Een dagje naar de kabouters is te boeken via http://www.kabouterweek.nl of via http://www.staatsbosbeheer.nl. Meer informatie over TerSpegelt en het Heidecafé is te vinden op www.terspegelt.nl en www.heidecafe.nl