Nieuw: Stamboomcafé in de Bibliotheek in Geldrop

Op zaterdag 7 oktober gaat voor het eerste het stamboomcafé open in de Bibliotheek in Geldrop. Op deze zaterdag ben je van 11.00-14.00 uur welkom met vragen over jouw stamboom, jouw afkomst en familiegegevens. Medewerkers van De NGV, Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Kempen- en Peelland zijn aanwezig om je te helpen bij misschien wel jouw eerste stappen in de zoektocht naar het verborgen verleden.

Je krijgt uitleg en demonstraties bij speciale computerprogramma’s rond genealogie. En natuurlijk kun je terecht met specifieke vragen Ervaren stamboomonderzoekers laten je zien hoe en waar je op internet handig kunt zoeken. Hoe je familieleden vindt. En hoe je ontdekt wat er misschien nog meer te vinden is over je familiegeschiedenis. Ze wijzen je ook de weg naar de notariële aktes en het kadaster. Waar je kunt snuffelen in de originele stukken. De medewerkers laten ook het nut zien van invoer van de gegevens in een computerprogramma, zowel voor Windows als voor Mac. De Bibliotheek presenteert daarbij diverse genealogieboeken uit de collectie en genealogieprogramma’s op de Multi Touch tafel.

Weet je nog niet of je jouw familiegeschiedenis moet presenteren op internet of in een boek? Ook bij die keuze kunnen de onderzoekers je adviseren. Geen nood als het druk wordt: bij voldoende belangstelling organiseren we in de bibliotheek in Geldrop voortaan ieder kwartaal een Stamboomcafé.

Ontdek jouw verborgen verleden in het Stamboomcafé.