Bezoek Mad Science op de Andere Mert

Ontdekken, proefjes doen en aan de slag met techniek? Wat duurzaamheid betekent ontdekken kinderen met een knotsgekke wetenschapper van Mad Science. Deze is op uitnodiging van gemeente Geldrop-Mierlo aanwezig op de Andere Mert Regenboogfestival op 24 september. U kunt er ook terecht voor informatie van de gemeente over het verduurzamen van uw huis en de Stimuleringslening Duurzaamheid.

Andere Mert Regenboogfestival
U bent van harte welkom op de Andere Mert Regenboogfestival rond het kasteel en op de paden bij de kasteelhoeve in Geldrop tussen 12.00 en 17.00 uur. Toegang is gratis.

Proefjes doen
Laat een insect op zonne-energie het hardst lopen. Of ontdek hoe met wrijving energie opgewekt kan worden. Met de van de Graaff generator laten wij haren rechtop staan, bliksemflitsen zien en vliegende schotels. Kom deze activiteit en andere proefjes doen bij Mad Science.

Laat u informeren over het verduurzamen van uw huis
Wilt u een lagere energierekening en uw woning comfortabeler maken? Verduurzaam dan uw woning met energiebesparende maatregelen. Via de gemeente kunt u een lening afsluiten voor het treffen van energiebesparende maatregelen: de ‘Stimuleringslening Duurzaamheid’. Bij de gemeentestand op de Andere Mert kunt u informatie krijgen over energiebesparing en deze lening. Ook vindt u bij de gemeentestand informatie over het energieloket http://www.slimwonenplus.nl dat u kan helpen bij het verduurzamen van uw woning.

D100 plein
De gemeente en Mad Science zijn bij de Andere Mert te vinden op het ‘D100 plein’. De D100 is een initiatief van het Platform Duurzaam Geldrop-Mierlo, een groep betrokken burgers die zich inzet voor een duurzame toekomst op plaatselijk niveau, in samenwerking met het Ondernemersplatform Geldrop-Mierlo en de gemeente. In de D100 dagen we inwoners, bedrijven en organisaties uit om aan de slag te gaan met verduurzaming.