Concert Okur Ensemble op Kasteel Geldrop

Op donderdagavond 7 september treedt het Okur Emsemble op in de Trouwzaal van Kasteel Geldrop. Aanvang concert 20.00 uur, deur open om 19.30 uur.

Plaatsen zijn te reserveren via http://www.kasteelgeldrop.nl en kosten bedragen € 10 incl koffie/thee en een consumptie na afloop. Vrienden van Kasteel Geldrop hebben gratis toegang. Zij worden verzocht ook te reserveren via de site. Telefonisch reserveren kan ook via 040 2801230 van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Adres: Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662KA Geldrop (navigatie: voer Helze 8 in).

Het OKUR Ensemble speelt muziek van de jonge Nederlandse componist Orkun Agir. Op een originele manier verbindt hij, geïnspireerd door pure emotiemoderne westerse klassieke muziek met de traditionele Ottomaanse en Anatolische stijlen. Vreugde, verdriet, verlangen, angst en dwaasheid, maar bovenal de liefde worden door Agir op een filmische manier verklankt.

De vijf gedreven musici nemen de luisteraar mee in hun hechte samenspel en gaan ook een betoverende solo niet uit de weg; een sublieme combinatie van muzikaliteit en klankkleur. Dit resulteert in nieuwsgierig makende muziek: expressief, sereen, chaotisch, indringend, sprankelend en mysterieus. Agir’s muziek kruipt onder je huid en neemt je mee; een ultieme uitdaging om te spelen en een genot om naar te luisteren. En nieuw genre is geboren.