Benieuwd naar het leven van koningin Juliana?

Schrijfster Jolande Withuis vertelt erover in de Zomeracademie, 19 juli

Jolande Withuis vertelt in de Zomeracademie, op woensdagavond 19 juli, van 20.00-22.00 uur in de Kasteelhoeve in Geldrop, alles over onderzoek doen en vervolgens schrijven. Met een van de meest uitgebreide biografieën over de vorstin, Juliana. Vorstin in een mannenwereld, deed sociologe Jolande Withuis, vorig jaar veel stof opwaaien Niet eerder kwamen zo veel persoonlijke details over ‘onze’ koningin naar boven.

Juliana was bij velen geliefd. Maar over haar aangrijpende levensgeschiedenis, vol persoonlijke en politieke crises, was tot nu toe weinig bekend.
Schrijfster Jolande Withuis is daarnaast ook bekend als voormalig columniste van Opzij, en van het Historisch Nieuwsblad. Maar ook als onderzoekster bij het NIOD publiceerde ze tal van boeken en artikelen, waarvan er diverse werden bekroond. In 2005 verscheen Na het kamp. Vriendschap en politieke strijd, over de naoorlogse lotgevallen van Nederlandse overlevenden van concentratiekampen. En in 2008 verscheen een biografie van een van deze overlevenden Pim Boellaard, onder de titel: Weest Manlijk, zijt sterk.

Tijdens deze literaire avond is natuurlijk ook Boekhandel van Grinsven uit Geldrop aanwezig met een aantal exemplaren van het boek Juliana. Vorstin in een mannenwereld. Belangstellenden kunnen het dan ook direct laten signeren door de auteur.

Zomeracademie
De zomeracademie is een initiatief van Het Literair Café Dommeldal. Op twee zomeravonden, als het literaire seizoen stilligt, wordt voor de thuisblijvers een interessante gast uitgenodigd, uit de wereld van wetenschap, muziek of cultuur. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop of bij Bibliotheek Dommeldal, via de website: www.bibliotheekdommeldal.nl
Op 16 augustus is Marcia Luyten de volgende gast in de Zomeracademie.