Natuurpoort TerSpegelt breidt uit met opening van nieuw fietspad

Het fietspad verbindt Natuurpoort TerSpegelt met de Cartierheide

Bij Natuurpoort TerSpegelt is een nieuw fietspad aangelegd richting de Cartierheide. Vandaag hebben mevrouw J.A.M. Thijs-Rademakers, burgemeester van gemeente Eersel en mevrouw L.M. Sjouw, wethouder van gemeente Eersel, het fietspad officieel geopend. Door samenwerking van gemeente Eersel, gemeente Bladel, Staatsbosbeheer en Recreatiepark TerSpegelt is dit fietspad gerealiseerd.

Het bestaande netwerk aan fietspaden is uitgebreid met een 1,5 km lang, half-verhard fietspad. Dit pad verbindt Natuurpoort TerSpegelt met de Cartierheide en sluit aan op het bestaande fietspad tussen knooppunt 12 en 81. Vanaf Natuurpoort TerSpegelt fiets je via een kronkelend, bosrijk pad naar de Cartierheide. Het fietspad wordt opgenomen in het fietsknooppunten systeem.

De aanleg kwam tot stand door een samenwerking van gemeente Eersel en gemeente Bladel, aangezien het pad door beide gemeentes loopt. Daarnaast is gebiedsbeheerder Staatsbosbeheer betrokken. We hebben rekening gehouden met het leefgebied van onder andere de gladde slang. Er is namelijk gekozen voor een half-verharding, waardoor het niet uitnodigt tot zonnebaden door deze slang. De kosten van de aanleg zijn gedeeltelijk door gemeente Eersel en door Recreatiepark TerSpegelt betaald.

Met de toevoeging van dit nieuwe fietspad zijn er vanaf Natuurpoort TerSpegelt nog meer mogelijkheden om op de fiets de prachtige Brabantse Kempen te verkennen. Recreatiepark TerSpegelt werkt graag samen met gemeenten en betrokken instellingen om de Brabantse Kempen nog aantrekkelijker te maken voor de toerist, als voor de inwoners uit de regio. Door deze samenwerking creëren we nog meer recreatieve kwaliteit in de Brabantse Kempen.

Natuurpoort TerSpegelt
Gelegen in de Brabantse Kempen en in het Land van de Acht Zaligheden is Natuurpoort TerSpegelt het startpunt van een mooie tocht door een prachtige bourgondische grensstreek met een rijke historie. Op de Cartierheide liet Napoleon zijn sporen na en de bossen vormden eeuwenlang het terrein van smokkelaars. Het landschap van de Kempen vertelt verhalen, maar biedt ook een oase van rust. Ga heerlijk fietsen of wandelen door het bos en op de heide, en geniet van een lunch, borrel of diner bij De Keizer eten & drinken. Voor kinderen is er een uniek Kabouterpad. Liever wat meer actie? Bij Natuurpoort TerSpegelt starten diverse mountainbikeroutes en een ruiterpad.