Gratis naar klimaatfilm ‘Before the flood’

Op dinsdag 20 juni wordt om 20.00 uur (zaal open om 19.45 uur) ‘Before the Flood’ vertoond in Centrum Hofdael, Molenstraat 23 in Geldrop. De spraakmakende documentaire, waarin acteur Leonardo DiCaprio wordt gevolgd in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties, is gratis toegankelijk. Kaarten kunnen worden besteld via https://www.facebook.com/mremovie.

Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging DiCaprio op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. ‘De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer’, aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film ‘Before the Flood’. De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen.

Unieke samenwerking
‘Before the Flood’ was tot 6 november vorig jaar gratis te bekijken via internet. Dankzij een unieke samenwerking tussen National Geographic, de gemeente Geldrop-Mierlo en de Metropoolregio Eindhoven wordt de film nu ook éénmalig in Centrum Hofdael getoond. Het veranderende klimaat vraag om actie. Wereldwijd, maar ook regionaal en in Geldrop-Mierlo. We wekken hier nu slechts 3% van het energieverbruik duurzaam op en hebben de ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn. De maatregelen die nodig zijn, zijn fors. De nood is hoog. ‘Before the Flood’ maakt dat op een toegankelijke manier duidelijk. Daarom wil de gemeente deze film graag aan een breed publiek tonen.

D100
De film is onderdeel van het zogenaamde ‘D100 traject’. De D100 is een initiatief van het Platform Duurzaam Geldrop-Mierlo, een groep betrokken burgers die zich inzet voor een duurzame toekomst op plaatselijk niveau, in samenwerking met de gemeente. In het D100 traject dagen we inwoners, bedrijven en organisaties uit om aan de slag te gaan met verduurzaming.