Landschapswandeling Leenderstrijp met IVN Geldrop

Een landschapswandeling van IVN Geldrop in Leenderstrijp start op 27 juni om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de St. Jan Baptistastraat in Leenderstrijp (naast het schooltje). Deelname is gratis. Carpoolers vanuit Geldrop vertrekken om 12.45 uur vanaf de parkeerplaats aan de Helze, bij Kasteel Geldrop.

Jong en oud zijn welkom, zonder hond. Deelname is gratis, carpoolers delen de benzinekosten. Waterdicht schoeisel is aanbevolen want sommige delen kunnen nat zijn. Verdere inlichtingen: Lucy van den Berg, tel. 040-2857086, of Mariet Vissers, tel. 040-2856622. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.

Natuurliefhebbers zijn iedere laatste dinsdag van de maand welkom om in (de buurt van) Geldrop mee te wandelen met natuurgidsen van IVN Geldrop. Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar landschappelijke kenmerken en waarden. De wandeling is van 13.30 tot 16.30 uur. Halverwege is een pauze in de natuur. Onderweg vertellen de gidsen enkele keren interessante wetenswaardigheden. Bij regen gaat de wandeling in principe gewoon door, of het moet erg slecht weer worden. Op 27 juni gaat de wandeling naar het langgerekte Leenderstrijp. Dat wordt gekenmerkt door natte natuurgebieden in het beekdal van de Strijper Aa, die ten oosten van het buurtschap stroomt.